Na današnji dan, 24. kolovoza 1991. godine, kraj Žute Lokve mučki su ubijena četiri hrvatska redarstvenika.

Na današnji dan, 24. kolovoza 1991. godine, kraj Žute Lokve mučki su ubijena četiri hrvatska redarstvenika.

Na današnji dan, 24. kolovoza 1991. godine, kraj Žute Lokve mučki su ubijena četiri hrvatska redarstvenika. Tog dana u policijskom automobilu „Zastava 101“ život su izgubili Drago Toljan, Zdravko Vuković, Mile Vranić i Vinko Krznarić, a teško ranjeni Darko Murat uspio se spasiti bijegom prema Senju.

Policajci Policijske ispostave Brinje nalazili su se u redovnoj službi nadzora i regulacije prometa na tadašnjem raskrižju magistralnih cesta Brinje-Otočac-Senj. U 9 sati i 40 minuta, nakon što su se kratko zadržali na raskrižju, dežurni službenik Policijske ispostave Brinje pozvao ih je da se dođu u ispostavu. Neposredno nakon što je svih pet policajaca sjelo u službeno policijsko vozilo na njih je iz grmlja otvorena žestoka pucnjava iz dugog automatskog naoružanja i ručnih raketnih bacača od strane srpskih terorista.

Na mjestu su stradali Zdravko VukovićVinko Krznarić i Mile Vranić, a teško su ranjeni Drago Toljan Darko Murat. Darko je pokušao uzvratiti vatru, ali mu je nakon nekoliko hitaca zatajila puška pa je pod rafalima uspio pretrčati cestu i pobjeći. Ranjeni Toljan preminuo je pored vozila. Piše domovinskirat.hr

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex