“Hrvatska je te ratove dobila. Dobio sam čast da odlikujem te ljude. Živjela Hrvatska”

“Hrvatska je te ratove dobila. Dobio sam čast da odlikujem te ljude. Živjela Hrvatska”

I dan uoči glavne proslave u Kninu je svečano. Predsjednik Zoran Milanović priredio je prijem za ratne zapovjednike koje je i odlikovao na kninskoj tvrđavi.

Rekao je da je bilo pokušaja da se hrvatski obrambeni rat prikaže kao zločinački.

“Velika je stvar što će vjerujem sutra, u ove dane okupljanja, naše društvo biti šire. 25 godina nakon rata, moja je čast da odlikujem i hrvatske postrojbe iz BiH. To je naš dug časti”, rekao je.

“Danas, 25 godina kasnije, tu smo. Gledamo natrag, ali prije svega gledamo naprijed. Ono što sa dubokim ljudskim uvjerenjam mogu reći, da su ratovi gotovi. I da je te ratove Hrvatska dobila”, rekao je Milanović, prenosi dnevnik.hr.

‘Hrvatski rat je bio pravedan rat. I kao svaki rat bio je težak i krvav’, kazao je.

Milanović je rekao i da bi svi trebali otići na Dinaru i vidjeti mjesta gdje se vodio rat.

“Možda ovo nije vrijeme za usporedbu za 1940. godinu kad se govorilo da je tako mali broj ljudi dugovao tako velikom broju ljudi. Ratovi su gotovi. Hrvatska je te ratove dobila. Dobio sam čast da odlikujem te ljude. Živjela Hrvatska”, rekao je.

Nakon toga je dodijelio odličja. Predsjednik je uručio odluke o odlikovanju Veleredom kralja Petra Krešimira IV s lentom i Danicom umirovljenim generalima HV-a za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Oružanih snaga te za osobite uspjehe u vođenju i zapovijedanju postrojbama Oružanih snaga te odluke o odlikovanju Redom Nikole Šubića Zrinskog gardijskim brigadama HVO-a i Specijalnoj policiji MUP-a za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu.

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex