Tjedna vemenska prognoza-bit će svega

Tjedna vemenska prognoza-bit će svega

Nastavlja se nestabilno razdoblje. Kako biste bolje isplanirali dane pred nama, uključujući produženi vikend, donosimo detaljnu prognozu.

SRIJEDA

Nakon niza tmurnih dana, u srijedu će biti sunčanije, ali će biti kiše i pljuskova, i to osobito duž Jadrana gdje može biti neverina. Temperature će biti dosta slične dosadašnjim, uglavnom od 18 do 24, 25. Puhat će jugo, i jugozapadnjak, slabim do umjerenim intenzitetom.

ČETVRTAK

Južno će biti strujanje i u četvrtak, kad će biti još manja vjerojatnost za oborinu na kontinentu, dok u gorju i duž obale treba računati na kišu i pljuskove koji u dijelovima Like, na sjevernom i srednjem dijelu Jadrana mogu biti lokalno obilniji. Jutro će biti malo hladnije, oko 10 na zapadu unutrašnjosti, u gorju i manje, dok će duž obale biti ugodnije, osobito u Dalmaciji.

PETAK

Slične će temperaturne vrijednosti biti i u petak, one jutarnje, dok će maksimalne biti malo više i do 27 u unutrašnjosti Dalmacije i na kontinentu.

SUBOTA

Uz obilje sunca, temperature bi se u subotu mogle približiti brojci 30. Dojam će biti ljetni, bit će pretežno vedro. Stabilizacija će biti kratkog vijeka.

NEDJELJA

Tijekom nedjelje rast će naoblaka s jugozapada, što će rezultirati novim pogoršanjem i kišom, koju treba već ujutro očekivati na širem riječkom području i u gorju, od sredine dana i na zapadu unutrašnjosti. Piše N1

Foto:Pixabay

0
Zanima nas što mislite, molimo komentirajtex