Božo Petrov otkrio hoće li Most stati uz Plenkovića ili Milanovića oko slanja vojnika

Božo Petrov otkrio hoće li Most stati uz Plenkovića ili Milanovića oko slanja vojnika

Predsjednik Mosta Božo Petrov je u izjavi medijima istaknuo kako je Most oštro protiv slanja hrvatskih vojnika u Ukrajinu, niti je za to da Andrej Plenković na bilo kakav način skuha i pripremi situaciju da Hrvatska bude zrela za takvu ulogu.

“Macron je jasno nacrtao željeni smjer i sve što i izdaleka miriše na to, Most neće podržati. Ono što Hrvatska treba i što radi jest da šalje humanitarnu i vojnu pomoć. Ne sudjeluje u ratu! Hrvatska je članica NATO-a, Ukrajina nije. A svi oni koji vole zveckati oružjem, koji se vole junačiti tuđom krvlju, neka se slobodno sami prijave kao dobrovoljci. I to ne znači da vjerujem predsjedniku Milanoviću kada kaže da je ovo odlazak NATO vojnika na ukrajinsko račište, nego vjerujem svom zdravom razumu i iskustvu rada sa Andrejem Plenkovićem i HDZ-om. Ja točno znam na koji način se ponaša i oni lagano kuhaju situaciju i vode koračić po koračić do željenog cilja. I to traje dok ne skuhaju dovoljno i ne kažu pa evo sve smo do sad odradili. Sutra je Wiesbaden, prekosutra će biti Krakow, nakon toga će biti Harkin. Oni vrlo jednostavno na takav način djeluju. Bilo što, što i najmanje miriše na takav ishod, Most neće podržati. A to kakav stav ima Zoran Milanović ili neki drugi to me iskreno uopće ne interesira. I on je određene stvari izjavljivao u Hrvatskoj pa potpuno se suprotno ponašao negdje vani”, rekao je Petrov.

Naglasio je kako godinama nemamo usuglašenu vanjsku politiku, pa je tako i skorašnji summit u Dubrovniku još jedna u nizu predstava predsjednika Vlade koji skuplja svoje političke bodove na takav način.

“Zato je on i išao u Ukrajinu tko zna što je sve izobećavao tamo pa je vjerojatno i zbog toga ljut jer ne teče sve kako je htio. Summit je kap”, rekao je Petrov.

Na pitanje o Domovinskom pokretu i njegovoj ulozi, odgovorio je kako oni u ovom trenutku objektivno više ne mogu ništa jer su stiješnjeni i ako ne budu slušali Andreja Plenkovića, neće postojati na političkoj mapi., prenosi N1