Teško će Primorac hadezeovcima objasniti ovu srdačnu fotografiju…

Teško će Primorac hadezeovcima objasniti ovu srdačnu fotografiju…

Društvenim mrežama kruži fotografija na kojoj predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac “gura” bivšeg predsjednika Stipu Mesića u invalidskim kolicima. Dobili smo informaciju da je fotografija snimljena danas ispred specijalne bolnice Naftalan u Ivanić Gradu gdje se Stipe Mesić nalazi na rehabilitaciji zbog reparature tetive. Dragan Primorac je posjetio bivšeg predsjednika i iskoristio priliku da ga malo “provoza” na svježem zraku. Predsjednički kandidat HDZ-a ekskluzivno je Teleskopu otkrio kako je došlo do “sporne” fotografije., piše TELESKOP.hr

“Bio sam u Ivanić Gradu na bučijadi i otvorio sam taj događaj. Kako sam liječnik, na kratko sam s gradonačelnikom otišao u bolnicu Naftalan. Među nekim pacijentima iz Domovinskog rata u jednom trenutku me pozdravio i pacijent Stipe Mesić koji je u invalidskom kolicima jer se oporavlja nakon operacija. Pozdravio sam ga i odmah krenuo dalje jer sam morao natrag u Zagreb”, rekao je Primorac.

Na naše pitanje je li napravio političku grešku slikajući se s Mesićem, Primorac je odgovorio:

“Kada dođete u bolnicu, svakoga čovjeka treba pozdraviti i to je ljudski i biblijski. Za mene je svaki pacijent potpuno isti”. Na našu konstataciju da će ga sada Hebrang ponovno optužiti za izdaju, Primorac je rekao da nikada neće raditi razliku među pacijentima.

“Kada dođete u bolnici, onda je ljudski i čestito pozdraviti ljude. Pa nećemo bježati od ljudi”, zaključio je Primorac.

Ova fotografija je prilično uznemirila dobar dio desnog i HDZ-ovog biračkog tijela. Primorac je očito napravio veliki gaf jer ga neki HDZ-ovci optužuju za izdaju još od predsjedničkih izbora 2009. godine kada je kao neovisni kandidat nastupio protiv Andrije Hebranga.

Podsjetimo, na odluku Dragana Primorca da kao nezavisni kandidat nastupi na predsjedničkim izborima te odluku HDZ-a da ga u tome podrži, zasad je najoštrije reagirao Andrija Hebrang, HDZ-ov veteran i bivši ministar u više HDZ-ovih vlada 1990-ih.

Štoviše, Andrija Hebrang je nakon odluke HDZ-a da podrži predsjedničku kandidaturu Dragana Primorca, podnio ostavku na članstvo u stranci u kojoj je bio od njenih početaka. Podršku stranke Primorcu nazvao je “zabijanjem posljednjeg čavla u lijes HDZ-a”., piše TELESKOP.hr