Sjajna igra! Student u ‘Tko želi biti milijunaš’ odgovorio na 13 pitanja, ide po glavnu nagradu

Sjajna igra! Student u ‘Tko želi biti milijunaš’ odgovorio na 13 pitanja, ide po glavnu nagradu

Petar Vrvilo student je kemije na zagrebačkom PMF-u, u slobodno vrijeme bavi se kvizovima i politikom, a u pratnju je doveo prijatelja s fakulteta

Na početku nove sezone kviza ‘Tko želi biti milijunaš’ gledali smo nevjerojatan nastup Petra Vrvile, studenta koji je nakon 13 točnih odgovora osvojio 34.000 eura i u idućoj emisiji nastavlja put do glavne nagrade. Emisiju je otvorio student medicine Bruno Hrvoje Aurer, koji je unatoč dobrom nastupu, zapeo na 10. pitanju i napustio kviz s osvojenih 150 eura.

Petar Vrvilo student je kemije na zagrebačkom PMF-u, u slobodno vrijeme bavi se kvizovima i politikom, a u pratnju je doveo prijatelja s fakulteta. Petra se sjećamo iz prošlogodišnje ‘Superpotjere’ u kojoj je porazio cijeli tim lovaca, a fantastičnu igru nastavio je i u ovom kvizu.

Šibenčanin je nastupao kao drugi natjecatelj, a nakon sjajne igre, prvi džoker zatrebao mu je tek na 9. pitanju koje glasi ‘Koji vozač u aktualnoj sezoni Formule 1 nosi startni broj 1?’.

Foto: HRT

U pomoć je pozvao prijatelja Filipa koji je bio siguran da je osoba koja se traži Max Verstappen. Petar je odlučio poslušati džokera te mu je tako odgovor pod A donio 2.500 eura. Mladi student potom je samostalno i točno odgovorio na iduća tri pitanja, a za novu pomoć džokera odlučio se na visokom 13. pitanju.

– Autor kojeg je stripa pokraj svog potpisa često znao nacrtati malu cigaru? – glasilo je književno pitanje na kojem je Petar prvo iskoristio džoker ‘pola-pola’.

Nakon što su mu ostali odgovori pod C Vragolastog Denisa i pod D Popaja, odlučio se i za posljednji džoker – ‘pitaj publiku’ koja je 85 % glasova dala odgovoru Popaj.

Petar ih je poslušao i osvojio sjajnih 34.000 eura te ga u idućoj emisiji samo dva točna odgovora dijele od osvajanja glavne nagrade.

Foto: HRT

Petrovom nastupu prethodio je Bruno Hrvoje Aurer, prvi večerašnji najbrži prst. Ovaj student medicine iz Zagreba kao pratnju je poveo majku, a slobodno vrijeme voli provoditi s prijateljima, na treningu i ponekad igrajući pub kvizove.

Foto: HRT

Nakon samostalne igre, pomoć džokera Bruno je potražio na 8. pitanju u kojem se tražila godina koja je u gregorijanskom kalendaru prijestupna. Uz pomoć džokera ‘pola-pola’ i odgovora na koji je sumnjao, stigao je do točnog odgovora i nastavio igru.

Mladić je potom zapeo na pitanju iz područja geografije koje glasi ‘Gdje se nalazi Silfra, roniocima omiljen procjep između Sjevernoameričke i Euroazijske ploče?’

Na spomenutom pitanju u pomoć je pozvao oca Igora koji nije znao odgovor, ali mu je sugerirao da u slučaju nastavka igre odabere pod B Portugal. Iako se dvoumio između odgovora Portugal i Island, Bruno je odlučio poslušati mišljenje svog džokera i nažalost je pogriješio te napustio kviz s osvojenih 150 eura., piše 24sata