‘Moj suprug je napravio dijete mojoj najboljoj prijateljici i sada smo svi velika obitelj’

‘Moj suprug je napravio dijete mojoj najboljoj prijateljici i sada smo svi velika obitelj’

Iako bi ovakva situacija mnogima djelovala čudno i vjerojatno bi se osjećali neugodno, ova Britanka je oduševljena jer joj je najbolja prijateljica postala ‘dio obitelji’

Kimberley Allen oduvijek je sanjala o majčinstvu, još otkako je bila djevojčica. No, nakon nekoliko bolnih spontanih pobačaja, u 33. godini pomirila se s time da nikada neće postati majka.

Nakon što je upoznala supruga Jamieja, oboje su prihvatili da neće imati djecu, sve dok Kimberleyina najbolja prijateljica Becki (33), nije ponudila neočekivano rješenje – da nosi dijete koje će biti biološki dijelom njezino, a dijelom Jamiejevo.

– Na trenutak sam mislila da sam je krivo čula – ali nisam – izjavila je Kimberley iz Portsmoutha za “What’s The Jam”.

– Jamie i ja sjedili smo u šoku nekoliko minuta prije nego sam je upitala da pojasni. Becki je tada rekla da želi biti surogat majka za nas, i sve je postalo jasnije – izjavila je, piše The Sun.

Kimberley je bila preplavljena emocijama i osjećajem ljubavi prema svojoj prijateljici.

– Pomisao da će moje dijete biti biološki dijelom njezino samo je dodatno učvrstila našu vezu. Bila sam nevjerojatno sretna što sam pomogla svom suprugu da oplodi moju najbolju prijateljicu, rečenica za koju nikada nisam mislila da ću je izgovoriti – dodala je.

Kimberley i Becki upoznale su se još u školi te ubrzo postale nerazdvojne.

U dobi od 15 godina, Kimberley je dijagnosticiran sindrom policističnih jajnika (PCOS), stanje koje otežava mogućnost začeća.

– Biti majka bio je moj najveći životni san. Okrenula sam se Becki za utjehu i nastavile smo biti najbolje prijateljice, čak i kad je ona dobila troje djece – prisjetila se.

Unatoč vlastitim neuspjesima, Kimberley je bila sretna zbog Becki i nije osjećala zavist. Prestala je razmišljati o tome hoće li ikada postati majka. No, zahvaljujući Beckinoj nesebičnosti, stvari su se promijenile u veljači 2022. godine.

Bez agencije za surogatstvo, odlučili su sami pokušati kod kuće – Jamie je dao svoj uzorak sperme, a Kimberley ga je špricom ubrizgala u Becki.

Treći pokušaj bio je uspješan, a njihovi snovi počeli su se ostvarivati. Kimberley, koja radi kao specijalistica za plodnost pasa, bila je u šoku kad je Becki pokazala pozitivan test na trudnoću.

– Nisam mogla vjerovati, ostala sam bez riječi. Svi naši prijatelji i obitelj bili su puni podrške, a svaki pokret bebe osjećao se kao pravo čudo – navela je.

U listopadu 2022., Becki je rodila malenu Roxanne Nicolu Allen, sada dvogodišnjakinju. Njihova sretna obitelj napokon je bila potpuna.

– Zaljubila sam se u svoju djevojčicu na prvi pogled. Nisam mogla vjerovati da smo napokon postali roditelji, još mi to djeluje nestvarno – dodala je Kimberley.

– Nema riječi kojima bih mogla opisati koliko sam zahvalna Becki. Oduvijek sam je smatrala sestrom, ali sada u svojoj obitelji zaista imam dio njezine DNA. Naša kći vrlo sliči meni kad sam bila mala – nitko nikada ne bi znao ili posumnjao. Mislila sam da mi je san o majčinstvu zauvijek oduzet, ali zahvaljujući Becki, taj san je napokon postao stvarnost – zaključila je sretna mama., prenosi 24sata.