VIDEO Hrvatski RAK-ovi u akciji u Ukrajini: Objavljena snimka sustava koji zadaje muke Rusima

VIDEO Hrvatski RAK-ovi u akciji u Ukrajini: Objavljena snimka sustava koji zadaje muke Rusima

Ured za odnose s javnošću Državne službe granične straže Ukrajine objavio je video u kojem ukrajinski graničari pričaju kako izgleda obrana njihove zemlje. U videu se mogu vidjeti i prizori hrvatskog sustava za višecijevno ispaljivanje raketa u akciji.

“Neprijatelj se ne predaje i nastavlja napredovati u smjeru Harkiva, ali graničari ometaju sve njihove planove. Zahvaljujući sustavu RAK-12 za višecijevno ispaljivanje raketa, ukrajinski vojnici svakodnevno smanjuju broj ruskih vozila“, objavljeno je u priopćenju., prenosi dnevnik.hr

U svibnju prošle godine objavljeno je da je ukrajinskoj graničnoj straži stigao spomenuti sustav tvrtke Madlerd. Domet oružja je 8540 metara, sustav ima 12 lansirnih cijevi, a može ih ispaliti sve u nešto manje od deset sekundi ili pojedinačno brzinom od jedne rakete u sekundi. Moguće je daljinsko upravljanje pomoću kabela duljine 25 metara.

Hrvatski sustav RAK-SA-12, izvijestio je ukrajinski portal Defence Express, oživio je postrojbe ukrajinske vojske koje rukuju raketnim minobacačima, a takvo oružje može biti učinkovito i protiv ruskih pješačkih napada.