Mislio da je izbačen iz majčine oporuke, pa je uzeo sačmaricu u ruke i krenuo u pohod, svi ih je pobio …

Mislio da je izbačen iz majčine oporuke, pa je uzeo sačmaricu u ruke i krenuo u pohod, svi ih je pobio …

Pet tijela policija je pronašla u kući i dvorištu obiteljske kuće na Long Islandu. Svi pripadaju članovima iste obitelji. Zastrašujući zločin dogodio se jer je Joseph DeLucia Jr mislio da je izbačen iz oporuke.

Muškarac koji je vjerovao da je izbačen iz majčine oporuke i nije se želio iseliti iz njezina doma, ubio je četiri člana vlastite obitelji, a onda je i sebi oduzeo život, objavila je policija u SAD-u.

Joseph DeLucia Jr. (59) ubio je svoje troje braće i sestara, Joanne KearnsFranka DeLuciu i Tinu Hammond te njezinu kćer Victoriju Hammond, na obiteljskom okupljanju u kući njegove majke na imanju Syosset na Long Islandu u nedjelju.

Užasna tragedija dogodila se samo tri dana nakon što je Theresa DeLucia, koja je umrla prošli tjedan u 95. godini, pokopana, rekao je kapetan policije okruga Nassau Stephen Fitzpatrick.

No umjesto rasprave o planiranoj prodaji kuće, u kojoj je DeLucia Jr. živio cijeli život, automehaničar je ispalio 12 metaka iz sačmarice i ubio ostale članove svoje obitelji. Zatim je izašao u dvorište ispred kuće i vikao o tome što je upravo učinio, a onda je uperio pištolj u sebe. Učinio je to, kaže Fitzpatrick, vjerujući da je izostavljen iz oporuke i da će se morati iseliti.

“Zbog toga je odlučio uzeti napunjenu sačmaricu Mossberg, kalibra 12, prići im u stražnjem dijelu kuće i iz kuhinje ispaliti 12 hitaca, pogodivši svih četvero više puta. Cijele obitelji sada nema”, dodao je Stephen Fitzpatrick.

Njegove dvije sestre i brat bili su u svojim 60-ima, dok je njegova nećakinja imala 30 godina, rekla je policija. Svi su pronađeni u kući, a ubojica je pronađen vani, piše Sky News

Članovi obitelji pokušali su uvjeriti DeLucia Jr. da će biti zbrinut nakon majčine smrti, ali su mu rekli i da će se morati iseliti iz njezina doma.

Susjeda Randy Marquis rekla je da je DeLucia Jr. izgledao “tužno i zbunjeno” posljednjih dana, ali nije bilo očitih znakova upozorenja da će postati nasilan. Dodala je i da nije znala da posjeduje oružje.

Obitelj se okupila u kući prije sastanka s lokalnim agentom za nekretnine, a također su slavili rođendan Tine Hammond, rekla je susjeda.

Policajac okruga Nassau Patrick Ryder rekao je da su policajci tek nakon pucnjave saznali da su susjedi zabrinuti da bi on mogao ozlijediti sebe ili druge jer je bio emotivan i izbezumljen nakon smrti svoje majke.

Kapetan Fitzpatrick je rekao: “Ne kažemo da se ovaj incident mogao izbjeći, ali možda je mogao.”

Detektivi još uvijek provjeravaju izvješća o problemima mentalnog zdravlja DeLucia Jr., dodajući da je on bio skupljač i da je kuća bila prepuna alata i drugih stvari za popravak automobila, rekao je., prenosi dnevnik.hr