Pola Hrvatske u crvenom: DHMZ izdao upozorenje zbog vrućina, evo kad stiže osvježenje

Pola Hrvatske u crvenom: DHMZ izdao upozorenje zbog vrućina, evo kad stiže osvježenje

Za pola Hrvatske na snazi je crveni meteoalarm, ali u nekim se dijelovima zemlje očekuje osvježenje.

Vrijeme će danas biti pretežno sunčano i u većini krajeva vrlo vruće. Uz jači dnevni razvoj oblaka, u unutrašnjosti tek rijetko može biti pokojeg kratkotrajnog pljuska, ponajprije u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj. Puhat će većinom slab vjetar, na Jadranu poslijepodne do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 33 i 38 stupnjeva.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) zbog iznimno visokih temperatura izdao je crveno upozorenje za kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju. Zbog istog je razloga za osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju na snazi narančasto upozorenje.

Vruć dan u Zagrebu, ilustracijaUpozorenje DHMZ-a zbog visokih temperaturaFoto: DHMZ

Tijekom idućih dana će crveno upozorenje zbog toplinskih valova biti na snazi za cijelu Hrvatsku.

Vruć dan u Zagrebu, ilustracijaUpozorenje DHMZ-a na toplinske valoveFoto: DHMZ

U srijedu će vrijeme biti pretežno sunčano, osobito na Jadranu, te i dalje vruće i vrlo vruće. U drugom dijelu dana na kopnu će vrijeme biti nestabilnije. Uz jači razvoj oblaka lokalno se očekuju pljuskovi s grmljavinom, koji mjestimice mogu biti i izraženiji. Ponekog pljuska može biti i na sjevernom Jadranu, uglavnom u unutrašnjosti Istre., piše dnevnik.hr