Kilometarske kolone na cestama, povremeno se zatvaraju tuneli na A1, doznali smo koliko je danas prošlo vozila kroz Lučko!

Kilometarske kolone na cestama, povremeno se zatvaraju tuneli na A1, doznali smo koliko je danas prošlo vozila kroz Lučko!

I ovog vikenda, jednog od najudarnijih u ovoj turističkoj sezoni, zagrebačka obilaznica i naplatne kućice Lučko bile su usko grlo zbog velikog priljeva vozila

Kilometarske kolone od ranih jutarnjih sati, gužve na naplatnim kućicama, u trajektnim i zračnim lukama, obilježile su i ovaj prometni vikend.

Na zagrebačkoj obilaznici u subotu ujutro kolona prema naplatnim kućicama u Lučkom dosezala je u jednom trenutku i 18 kilometara, i u koloni se vozilo sve do Bosiljeva. Kako je izvijestio HAK, oko 14 sati na autocesti A1 privremeno je zbog sigurnosnih razloga prekinut promet u tunelima Brinje i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika, zbog povećane gustoće prometa. Iza podneva pred naplatom Lučko u smjeru mora nije više bilo dužih čekanja. Od ponoći do 14 sati kroz naplatne kućice na Lučkom prošlo je 28.500 vozila.

Zbog prometne nesreće između čvorova Žuta Lokva i Otočac, na 127. km u smjeru Dubrovnika, vozilo se usporeno po dva prometna traka.

Gužva u splitskoj luci

Nevjerojatne 142 tisuće putnika proći će ovog udarnog vikenda kroz splitsku Zračnu luku Sv. Jeronim i Trajektnu luku.

Voditelj Službe prihvata i otpreme putnika splitske Zračne luke Sv. Jeronim Mate Melvan rekao je da su prošli i ovaj vikend dva najudarnija vikenda u godini. Kroz zračnu luku tako će i ove subote i nedjelje sletjeti i poletjeti 230 zrakoplova.

– Očekujemo 230 zrakoplova i između 58 i 59 tisuća putnika u oba pravca. Promet se odvija redovito, osjeti se taj intenzitet, a i temperature su malo pale, pa je lakše – izjavio je za Hinu Melvan.

To da je veliki priljev putnika i u Trajektnoj luci još od petka, a tako će biti i u subotu, te nedjelju, potvrdila je koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić, koja je rekla kako očekuju više od 83 tisuće putnika i preko 17 tisuća vozila.

– Imali smo dvije dodatne linije prema Supetru, a očekujemo da će dodatne linije biti potrebne i danas. I ostale linije dosta su dobro popunjene. Primjerice, Starigrad, Korčula, Vis, Vela Luka. Dosta je pojačan promet, a vozila konstantno pristižu. Ovo je pravi i uobičajeni prvi udarni vikend u kolovozu – zaključila je na kraju Ivulić.

Pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je bila duga oko 1 km, a povećana je bila gustoća prometa između Rupe i Šmrike u smjeru Krka, te na staroj karlovačkoj cesti u oba smjera.

Lučko usko grlo

U povodu praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju (osim na autocestama i državnoj cesti DC1) bit će i u nedjelju, 4. kolovoza, od 12 do 23 sata, te u ponedjeljak, 5. kolovoza, od 14 do 23 sata. Prema podacima policije, u Republiku Hrvatsku do 3. kolovoza ušlo je ukupno 145.969 putnika i 56.486 prometnih sredstava svih vrsta. Međutim, stvarni broj puno je veći, s obzirom na to da se ulaskom Hrvatske u schengenski prostor više ne registriraju putnici i vozila jer više nema granične kontrole, već je ona samo na vanjskim granicama EU, pa je stvarni broj putnika i vozila koji borave u Hrvatskoj puno veći.

I ovog vikenda, jednog od najudarnijih u ovoj turističkoj sezoni, zagrebačka obilaznica i naplatne kućice Lučko bile su usko grlo zbog velikog priljeva vozila., piše jutarnji