Oluja stigla u Hrvatsku: Ovaj dio zemlje je prvi na udaru

Oluja stigla u Hrvatsku: Ovaj dio zemlje je prvi na udaru

Kako je i najavljeno, početkom vikenda u Hrvatsku je stigla promjena vremena. Za kontinentalni dio zemlje očekuje se popuštanje vrućina, koje će sa sobom donijeti mjestimičnu kišu i grmljavinu, a prognoze su najavljivale i olujno nevrijeme. Narančasti meteoalarm upaljen je za Zagrebačku, Karlovačku i Splitsku regiju. Iz DHMZ-a su najavili  da su lokalno vrlo vjerojatni izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu u noći.

FOTO: DNEVNIK.HR

Oluja je iz Slovenije već stigla u Hrvatsku. Nevrijeme je prvo zahvatilo sjevernozapadne dijelove Hrvatske, a iznad Zagreba su vidljivi veliki tmurni oblaci.

Čitatelj javlja kako je u zagrebačkoj Dubravi morala intervenirati i policija jer je pala ograda gradilišta, a po cesti su i kontejneri. Policija nam je potvrdila kako su dojavu zaprimili nešto nakon 21 sat, te da su policajci na terenu.

FOTO: DNEVNIK.HR

“Oko studentskog doma Stjepan Radić već ima grana koje su pale, u samo par minuta od kad je krenulo puhati”, rekla je za DNEVNIK.hr čitateljica.