Jedan motorist poginuo, jedan se bori za život, još pet ozlijeđeno

Jedan motorist poginuo, jedan se bori za život, još pet ozlijeđeno

Jedna je osoba poginula, jedna jedva punoljetna se bori za život, a šestero je ozlijeđenih u teškim prometnim nesrećima motociklista u proteklih 48 sati.

Najteža nesreća dogodila se u ponedjeljak oko podneva na sisačkom području kod mjesta Staro Pračno. Mađarski državljanin (52) u zavoju je izgubio nadzor nad motociklom te u padu prešao na suprotnu stranu i udario u automobil sisačkih registracija kojim je upravljao 42-godišnjak.

“Na mjestu događaja vozač motocikla je smrtno stradao, dok je putnik na motociklu (18 godina) zadobio teške tjelesne ozljede opasne za život, a putnica iz automobila lake (45 godina)”, rekli su u policiji danas.

U ponedjeljak je pak u Podravini 50-godišnji vozač motocikla teško ozlijeđen, i to oko 16,20 sati u Grabrovnici kod Pitomače. Vozio je s 2,59 promila te izletio u zavoju i završio pokraj ceste.

Drugi slučaj u Podravini dogodio se kod Ludbrega, kad je motociklist (63) vozio Kalničkom ulicom iz smjera Čukovca u smjeru Harambašine ulice. Izletio je s ceste i udario u betonsku cijev mosta kuće, a potom i u drveni stup. Teško je stradao.

Sinoć oko 20.50 sati na državnoj cesti D-23 u mjestu Donje Dubrave u Ogulinu motociklist (56) izletio je u zavoju s ceste. On je lakše, a 60-godišnja putnica teško ozlijeđena.

U Vodicama je pak vozač osobnog automobila (56) u križanju oduzeo prednost mladom motociklistu (23) na neregistriranom motoru i bez vozačke koji je imao 0,14 promila alkohola. Motociklist je zadobio višestruke teške ozljede., piše Danica.hr