Održan 22. Susret Sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu

Održan 22. Susret Sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu

22. Susret Sjećanje na poginulu djecu u Domovinskom ratu „Mali križ-Velika žrtva“ održan je u subotu u Slavonskom Brodu u organizaciji Zajednice udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata. Nakon svetog misnog slavlja u crkvi Presvetog Trojstva uslijedilo je polaganje vijenaca ispred spomenika „Prekinuto djetinjstvo“ uz prigodni glazbeni recital. Vijence su položili: izaslanik predsjednika RH brigadir Ivica Pejaković,izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora ujedno i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, izaslanik predsjednika Vlade RH ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Hrvatske vlade Tomo Medved s ministrom demografije i iseljeništva Ivanom Šipićem, te izaslanicima ministra obrane general bojnikom Željkom Živanovićem i ministrice kulture i medija Željkom Perković kao i načelnik PU Brodsko-posavske Antun Valić.

Vijence je položilo i izaslanstvo Grada Slavonskog Broda na čelu s gradonačelnikom Mirkom Dusparom, dok je vijenac u ime Brodsko-posavske županije položio župan Danijel Marušić. U svečanosti polaganja vijenaca sudjelovali su i predstavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata, civilnih udruga te političkih stranaka.

Tijekom Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj poginulo je 402 djece, a u Slavonskom Brodu tijekom ratnih godina živote je izgubilo njih dvadeset i osam.