Tonka iza ponoći počinila rusvaj u rotoru pa zbrisala. Javila se četvrti dan

Tonka iza ponoći počinila rusvaj u rotoru pa zbrisala. Javila se četvrti dan

Tonka je oko 1.30 ujutro automobilom neoprezno uletjela u rotor te porušila prometne znakove i raslinje.

Zbrisala je automobilom prije dolaska policije. Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo potkraj siječnja ove godine oko 1.30 sati u Đakovu na rotoru, odnosno križanju ulica Bana Jelačića, Frankopanske, J. Ivakića i V. Nazora.

Tonka (29) je upravljala očevim audijem te je “uslijed neprilagođene brzine uzrokovala prometnu nesreću s materijalnom štetom na prometnim znakovima te presadnicama”.

“Nakon prometne nesreće, udaljila se osobnim automobilom s mjesta događaja, a da vlasniku prometnih znakova i presadnica nije ostavila niti dostavila podatke o sebi i vozilu”, zaključila je sutkinja.

Tonka se nije odazivala pozivima suda pa je sutkinja ispitala policajca koji je radio na tom slučaju. On je rekao kako su oko 2 ujutro primili dojavu o oštećenim prometnim znakovima na rotoru.

“Prilikom očevida pronašao sam dijelove koji odgovaraju automobilu audi a4 tamne boje proizveden od 2009. do 2013. godine. Dan poslije pronašli smo to vozilo u Đakovu koje je bilo zaključano bez tablica, ali s oštećenjima koja odgovaraju vozilu koje smo tražili.

Doznali smo tko je vlasnik te je naš kolega treći dan otišao do njega. Nakon toga, četvrti dan od nesreće u našu postaju u Đakovo došla je vozačica koja je priznala da je ona upravljala audijem i skrivila prometnu nesreću nakon koje je otišla kući”, naglasio je policajac.

Sutkinja je Tonku proglasila krivom i kaznila s 265 eura, premda je najmanja kazna za takav prekršaj 390 eura. Kao olakotna okolnost uzeta joj je dosadašnja neosuđivanost. Dobila je i dvomjesečnu zabranu vožnje., piše Danica.hr