FOTO Mrtvozornica morala doći na bageru, ženi kod Koprivnice usred poplava stalo srce…

FOTO Mrtvozornica morala doći na bageru, ženi kod Koprivnice usred poplava stalo srce…

Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom zahvatilo je i Koprivničko-križevačku županiju. Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je 100-tinjak dojava koje su se odnosile na poplavljivanje podruma kuća

Kata M. (74) preminula je prirodnom smrću usred jakog nevremena, bujica i poplava nastalih nakon obilnih kiša koje su u ponedjeljak uvečer zahvatili koprivnički kraj, potvrdili su iz PU koprivničko-križevačke. Nesretnu ženu pronašli su suprug i susjedi te su joj pokušali pomoći. Nalazila se u vodi te su mislili da se utopila.

– Dok smo mi došli, već je preminula. Probali smo ju oživljavati, davati joj umjetno disanje, no nije više bilo spasa. Suprug ju je dugo zvao, a ona se nije javljala. Kad je shvatio da je u podrumu, ona je već bila mrtva – rekli su susjedi za ePodravinu te dodali da ne pamte ovakvu tragediju.

Foto: Mario Kos/epodravina

Do tijela se, uz pomoć bagera, uspjela probiti i mrtvozornica, koja je utvrdila kako na njoj nije našla tragova ozljeda. Kako neslužbeno doznajemo, za smrt je najvjerojatnije kriv srčani udar. Nažalost, poplavljivanje podruma i velika šteta u kući i dvorištu vjerojatno su bili i uzrok velikog stresa, kojeg je žena pretrpjela, te se njezino tijelo nije s tim uspjelo izboriti.

Vatrogasci DVD-a Rasinja cijelu su večer i noć pomagali ljudima s ispumpavanjem podruma i čišćenjem ulica. Pomogli su im kolege iz susjednih DVD-ova unutar Vatrogasne zajednice Rasinja. Akcija se nastavlja i danas.

Foto: Mario Kos/epodravina

– Zahvaljujemo svim vatrogascima VZ općine Rasinja koji su priskočili u pomoć, kao i DVD-u Torčec te DVD-u Sigetec. Na terenu nas je bilo 50-ak. Zahvaljujemo i svim mještanima na strpljenju, ali i nesebičnoj pomoći. Imamo se u koga pouzdati kad zagusti – napisali su iz DVD-a Rasinja. 

Iz Ravnateljstva Civilne zaštite objavili su kako je Županijski centar 112 zaprimio stotinjak dojava i gotovo sve su se odnosile na poplavljivanje podruma., prenosi 24sata.