Sanja mužu rekla da je strizibuba, fen i drek pa dobila 10 dana zatvora

Sanja mužu rekla da je strizibuba, fen i drek pa dobila 10 dana zatvora

anja je proglašena krivom i osuđena jer je svojem malodobnom djetetu (10) slala poruke u kojima je vrijeđala muža.

Prema presudi, 33-godišnjakinja je to učinila na području Zagreba lani od 24. prosinca u 22 sata do 25. prosinca u 17 sati. Dakle, za Badnjak i Božić.

“Počinila je psihičko nasilje na štetu supruga na način da je svojem djetetu (10) na mobilni uređaj putem aplikacije WhatsApp slala uvredljive poruke u kojima njegova oca naziva pogrdnim riječima: “Govno, drek, fen, strizibuba, nek jede govna, je li kenjao drek kaj putem”.

Kad je uvredljive poruke pročitao njezin suprug, iste su kod njega izazvale povredu dostojanstva i uznemirenost. Dakle, počinila je psihičko nasilje u obitelji prema suprugu u nazočnosti djeteta”, ističe sutkinja u presudi.

Sutkinja: To je bilo nužno

Sanja se branila kako je to bila njezina reakcija na njegovo ranije ponašanje jer su više od godinu dana u brakorazvodnoj parnici.

“Bilo je puno više situacija u kojima je bilo povoda da ja njega prijavim za slično postupanje, ali to ipak nisam učinila jer smatram da se u svom odnosu moramo fokusirati na dobrobit našeg zajedničkog djeteta”, rekla je žena.

Sutkinja ju je ovaj tjedan osudila na 10 dana zatvora uvjetno jer je “na krajnje neprimjeren način komunicirala s djetetom putem poruka poslanih mobitelom, a koje su se odnosile na njezinog supruga”.

“Okrivljenoj izričem kaznu zatvora, držeći da će se jedino time ostvariti svrha kažnjavanja. U konkretnoj situaciji nužno je reagirati takvom kaznom, čime će se jasno dati do znanja da je činjenje takvog prekršaja apsolutno neprihvatljivo”, naglašava sutkinja u presudi.

Sanja mora podmiriti i 20 eura prekršajnih troškova. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti., piše Danica.hr