Oluja je jučer potopila Karlovac, grom zapalio kuću, za sutra najavili novo nevrijeme!

Oluja je jučer potopila Karlovac, grom zapalio kuću, za sutra najavili novo nevrijeme!

Žuti alarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena DHMZ je za sutra označio za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju

Nevrijeme koje je jučer zahvatilo dio Hrvatske najviše je štete učinilo u središnjoj Hrvatskoj. 

Vatrogasac se borio za život

Karlovcu je grom udario u kuću i izazvao požar, kad su vatrogasci stigli na intervenciju, odjeknulo je nekoliko eksplozija. Kasnije su u kući našli oružje i municiju. Nažalost, teško je stradao jedan karlovački vatrogasac kojeg je usred intervencije u prsa pogodio najvjerojatnije metak koji se aktivirao u požaru. U teškom je stanju prevezen u KB Dubrava. Borio se za život. Kako su nam rekli doktori, uspjeli su ga stabilizirati, a strano tijelo su mu našli na lijevoj strani prsišta. 

Prognoza: Sutra stiže  novo nevrijeme

Nevrijeme koje je zahvatilo Karlovac poplavilo je dijelove grada pa su ljude izvlačili iz automobila.

Neki su i sami pokušali spasiti svoja vozila. Na području Zaprešića pala je jaka tuča. DHMZ je za danas najavio stabilnije vrijeme, ali sutra dolazi novo pogoršanje i žuti alarm za veći dio Hrvatske.

– Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom koji bi osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj mogli biti izraženi i obilni. Najmanja vjerojatnost za njihovu pojavu je duž dalmatinske obale. Vjetar većinom slab, duž obale većinom umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 15 do 19 °C. Najviša dnevna od 20 do 25 °C – piše DHMZ.

Žuti alarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena označili su za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju., piše 24sata.