Bartulica: U politici se ništa ne događa slučajno, postao sam mnogima meta

Bartulica: U politici se ništa ne događa slučajno, postao sam mnogima meta


Stephen Nikola Bartulica, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, dao je izjavu za medije u kojoj je komentirao odluku Povjerenstva za sukob interesa.

„U visokoj politici naučio sam da se ništa slučajno ne događa. Pred tjedan dana, kad smo konstituirali novi Sabor, izjavio sam da moje djelovanje smeta mnogima, da očekujem napade, pa i od određenih struktura pokušaje osvete. Danas sam saznao za odluku Povjerenstva za sukob interesa o predmetu od prošle godine. Ovaj tajming nije slučajan. Riječ je o mojoj imovinskoj kartici“, rekao je Bartulica.

„Nikad od kad djelujem u politici nisam bio na položaju gdje se odlučuje o javnom novcu. Ovdje se radi o administrativnoj stvari, gdje nisu na vrijeme uveden tvrtke koje su pasivne, nisu poslovale, ali sam ih bio dužan prijaviti. Ova je odluka prilično zakašnjela, ovo nije neki novi slučaj. Moj odvjetnici su savjetovali su mi da se svakako žalim na ovu odluku i to ću učiniti“, dodao je.

„Svaki pokušaj da se mene na neki način udara ili zastrašuje neće uspjeti. Ja ću i dalje djelovati kako sam krenuo. Svjestan sam da sam mnogima postao meta i smetnja. To je tako u politici. Idem dalje. Vezano uz ovu konkretnu odluku istaknut ću da tajming nije slučajan i svakako ću se žaliti. Imovinsku karticu podnio sam na vrijeme“, zaključio je Bartulica, piše DP u priopćenju.