Član uprave prehrambene kompanije dobio 247.000 eura otpremnine

Član uprave prehrambene kompanije dobio 247.000 eura otpremnine

Prometno je u Krašu otkako je tvrtku preuzela Mesna industrija braća Pivac.

U samo godinu dana tvrtka ima već trećeg predsjednika uprave. Točnije predsjednicu jer je na to mjesto došla Marijana Knežević Tudić. Dosadašnji predsjednik Uprave Allen Halamić na današnjoj sjenici Nadzornog odbora podnio je ostavku iz osobnih razloga.

Halamić je na čelo Kraša stigao lani u travnju, nakon što je ostavku podnio dotadašni predsjednik uprave Slavko Ledić. Nova šefica uprave Marijana Knežević Tudić od ove je godine članica uprave.

Plaća 17.000 eura

Odlasci top menadžera kompanije stajali su Kraš velikih iznosa. Tako je Ledić lani u travnju nakon ostavke dobio 60.000 eura bruto kao “zabranu natjecanja u razdoblju šest mjeseci”. To znači da pola godine nije smio raditi za Kraševu konkurenciju.

Slavko Ledić, inače, kao predsjednik uprave imao je bruto mjesečni primitak u iznosu od otprilike 17.000 eura. No, to nije ništa prema članu uprave Kraša Damiru Buliću koji je lani razriješen s dužnosti te je potkraj prosinca morao napustiti kompaniju.

Bulić je, naime, dobio otpremninu od čak 247.000 eura u bruto iznosu. Njegova primanja kao člana uprave iznosila su oko 7600 eura bruto mjesečno. Allen Halamić je pak kao predsjednik uprave zarađivao oko 10.500 eura.

Nova povišica

Član uprave Davor Bošnjaković imao je lani 11.800 eura bruto primanja. On je iz uprave otišao početkom svibnja prošle godine. Član uprave Mario Muller pak lani je primao oko 8400 eura u bruto iznosu.

Kraš je lani zapošljavao 1580 radnika, što je oko 170 zaposlenih manje nego prethodne godine. Prosječna neto plaća svih zaposlenih iznosila je 971 euro, što je oko 90 eura više nego predlani.

Od siječnja ove godine novim kolektivnim ugovorom osnovica plaće povećana je za 17 posto, odnosno za 60-ak eura. Povećan je i iznos mjesečne naknade za topli obrok sa 66,36 eura na 100 eura. Plaća je, dakle, ove godine veća za 90-ak eura.

To znači da radnici Kraša od siječnja ove godine konačno imaju prosječnu neto plaću veću od 1000 eura mjesečno., doznaje danica.hr