Namirnice koje potiču libido i poboljšavaju izvedbu u krevetu

Namirnice koje potiču libido i poboljšavaju izvedbu u krevetu

Stručnjak za muško zdravlje dr. Peter White otkrio je namirnice koje pomažu potaknuti libido i trenutno poboljšati vaš seksualni život – a sve ih je lako uključiti u svoju prehranu

Ponekad parovi trebaju poticaj u spavaćoj sobi i to u vidu hrane, ističe guru za muško zdravlje dr. Peter White iz Phallosan Fortea. Otkrio je vrhunske namirnice za trenutačno jačanje vašeg seksualnog nagona.

1. Kamenice

Poznate po afrodizijačkim svojstvima, ove školjke su pune cinka, minerala ključnog za proizvodnju testosterona. Testosteron, koji se često naziva ‘muškim hormonom’, ključan je u kontroli libida. Dodavanje kamenica prehrani može prirodno povećati razinu testosterona, poboljšavajući želju i učinak u krevetu.

2. Bademi i orasi

Orašasti plodovi, posebice bademi i orasi, fantastični su za jačanje libida. Ove hrskave poslastice pune su esencijalnih masnih kiselina, uključujući omega-3, koje su ključne za održavanje ravnoteže hormona.

Osim toga, bademi su izvrstan izvor arginina, aminokiseline koja pomaže u opuštanju krvnih žila, omogućujući povećan protok krvi u donje regije. Svakodnevno konzumiranje šake orašastih plodova može vam pomoći da zadržite seksualni nagon.

3. Tamna čokolada

Sljedeća na listi je tamna čokolada. To nije samo slatkiš, već i izvor flavonoida – snažnih antioksidansa koji podržavaju zdravlje srca.

Zdravo srce ključno je za dobru cirkulaciju krvi, uključujući i genitalije. Osim toga, tamna čokolada ima feniletilamin, spoj za koji se zna da potiče otpuštanje endorfina, hormona koji mogu povećati zadovoljstvo i uzbuđenje.

4. Avokado

Ovo kremasto voće prepuno je mononezasićenih masti koje pomažu u održavanju zdrave razine kolesterola i poboljšavaju protok krvi.

Također je bogato vitaminom E, nutrijentom koji potiče proizvodnju testosterona i može poboljšati kvalitetu sperme. Dodajte kriške avokada salati ili u smoothie.

5. Špinat

Popajeva omiljena superhrana puna je magnezija, minerala vitalnog za rad mišića i prijenos živaca. Također pomaže u regulaciji razine testosterona, što špinat čini bitnom namirnicom za zdrav libido.

Bilo da ga pirjate, kuhate na pari ili umiješate u zeleni smoothie, dodavanjem špinata u svoju prehranu možete značajno pojačati  libido.

Dakle, put do zdravog libida počinje onim što jedemo.

Dodavanjem hrane koja jača libido, možete prirodno poboljšati svoju izvedbu u spavaćoj sobi i poboljšati ukupnu kvalitetu života.

– Važno je upamtiti da zdrav libido nije samo fizičko zadovoljstvo, već je to odraz općeg blagostanja. Također je ključno dati prioritet redovnoj tjelovježbi, učinkovito smanjiti stres, održavati zdravu težinu, ograničiti konzumaciju alkohola i izbjegavati pušenje – naglasio je liječnik.

Kontinuirana tjelesna aktivnost ne samo da poboljšava kardiovaskularnu funkciju i poboljšava protok krvi, što je ključno za seksualno uzbuđenje i izvedbu, već također podiže razinu testosterona.

– Osim toga, tjelovježba pomaže u upravljanju stresom, uobičajenim ubojicom libida, potičući oslobađanje endorfina, prirodnih tjelesnih podizača raspoloženja, i smanjujući razinu kortizola, hormona stresa – piše Daily Star., prenose 24sata