Dobar seks može trajati i sedam minuta, a evo koliko je idealno

Dobar seks može trajati i sedam minuta, a evo koliko je idealno

Istraživanje Alfreda Kinseya iz 1948. kaže da tri četvrtine muškaraca orgazam doživi već za 2 minute. Istraživanje iz 2008. kaže da odnos u prosjeku traje između 3 i 7 minuta

Seks ne mora trajati cijelu noć, tvrdi stručnjakinja za odnose Nadia Bokody u izjavi za The Sun, koja se bacila u istraživanje kad ju je bivši partner pokušao uvjeriti u suprotno.

Pronašla je istraživanje Alfreda Kinseya iz 1948. koje kaže da tri četvrtine muškaraca orgazam doživi već za 2 minute. Istraživanje iz 2008. kaže da odnos u prosjeku traje između 3 i 7 minuta, a neke studije kažu da dobar seks traje između 33 sekunde i sat vremena. 

‘Idealno vrijeme’ – prema stručnjacima

Ne postoji idealno vrijeme koliko bi seks trebao trajati. No seksualni terapeuti u prosjeku kažu da je sedam do 13 minuta ‘poželjna’ duljina trajanja penetracije. Sve manje od tri minute smatra se ‘neprimjereno kratkim’.

Jasno je da postoji mnogo varijacija u onome što se smatra idealnim. Nema čak ni konsenzusa oko toga je li duži seks bolji ili lošiji. Zaključak? Što god čini vas i vašeg partnera zadovoljnim, idealno je za vas., prenosi 24sata.