Super trik kako ukloniti korov – jednostavan i prirodan recept

Super trik kako ukloniti korov – jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Vrlo je jednostavno. U bočicu s raspršivačem stavite jabučni ocat i žlicu Epsom gorke soli. Dobro promućkajte pa time pošpricajte biljke kojih se želite riješiti.

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta.

Imajte na umu da sol i ocat ulaze u zemlju i mogu sabotirati rast biljaka koje želite uzgajati u vrtu pa ovu metodu koristite na mjestima gdje ima samo korova kojeg se želite riješiti. Naime, pošpricate li slučajno i biljke koje se nalaze u blizini korova, i njih ćete uništiti pa na takvim dijelovima vrta korov radije iščupajte rukama. Pazite da izvadite i korijen.

U borbi protiv korova u povrtnjaku pomažu novine. Poslažite ih oko biljaka i spriječit ćete rast korova. Nakon što oko biljke stavite novinske listove, učvrstite ih tako da na njih pobacate malo komposta, slame, kore od drveta, kamenčića…, piše 24sata.