Ove osobine otkrivaju kakav je dečko – prema stručnjacima

Ove osobine otkrivaju kakav je dečko – prema stručnjacima

Partner koji je savjestan je uporan i odgovoran te će vas i vezu shvatiti vrlo ozbiljno.Također, osoba s visokom razinom susretljivosti obično je topla, prijateljski nastrojena i taktična

Stručnjaci otkrivaju pojedine osobine ličnosti koje točno predviđaju hoće li partner biti dobar dečko. Veze su složene, bez obzira na nečije karakteristike, ali ovisno o tome koje osobine oboje više ili manje pokazujete, one mogu odrediti koliko će odnos biti dobar ili loš.

1. Savjesnost

Partner koji je savjestan je uporan i odgovoran te će vas i vezu shvatiti vrlo ozbiljno.

– Kao što se moglo očekivati, visoke razine ove osobine predviđaju zadovoljstvo vezom, dijelom zato što te osobine označavaju nisku impulzivnost i visoko međuljudsko povjerenje – kaže klinički psiholog, dr. Noam Shpancer.

Studije su također pokazale da se šanse za nevjeru povećavaju s nekim tko nije savjestan.

2. Zaigranost

Svi imamo ‘unutarnje dijete’. Ali oni koji više puštaju svoje unutarnje dijete van možda će biti bolji u vezama. Nedavno istraživanje čak pokazuje da su sudionici koji su sebe opisali kao razigrane također više voljeli da njihovi partneri budu razigrani, zabavni i opušteniji. Nadalje, sudionici koji su bili u vezama ocijenili su se razigranijima od onih koji su trenutno slobodni.

– Ženama razigranost može ukazivati na nisku razinu agresije kod muškaraca, a muškarcima može signalizirati vitalnost kod žena – kaže dr. Garry Chick, profesor iz Pennsylvanije.

3. Neuroticizam

Neuroticizam podrazumijeva nižu emocionalnu stabilnost. Pripremite se za ‘teže’ trenutke s nekim tko ima tjeskobniju i nestabilniju osobnost. Neurotičnost može ometati zadovoljstvo u vezi na više načina, kaže Shpancer.

– Neurotične osobe imaju tendenciju biti vrlo reaktivne na stres i sklone doživljavanju negativnih emocija. Te će se tendencije vjerojatno prenijeti na partnera i s vremenom stvoriti probleme – objašnjava on.

Neuroticizam također može oštetiti seksualni život para, smanjujući seksualno uzbuđenje i zadovoljstvo kod obje osobe.

4. Prijatnost

Osoba s visokom razinom susretljivosti obično je topla, prijateljski nastrojena i taktična. Općenito imaju optimističan pogled i dobro se slažu s drugima. Iako je lakše imati odnose s ovakvim tipovima pojedinaca, istina je da će svi u odnosima ponekad imati nesuglasice. To je samo način na koji ih možete preboljeti, prenosi YourTango.

– Shvatite da svako neslaganje ne mora biti argument. Naravno, to ne znači da pokleknete pred tuđim zahtjevima, ali odvojite vrijeme da preispitate razinu važnosti stvari o kojoj se radi – kaže stručnjakinja Stacey Hagen.

5. Ekstrovertiranost

Ekstrovertu je možda lakše dogovarati spojeve, ali mu je teže zapravo ostati u vezi.

– Ekstroverti imaju tendenciju da budu sretniji, društveno povezaniji i karizmatičniji od introverta. S druge strane, to može potkopati veze jer je povezano s avanturizmom – kaže Shpancer. Drugim riječima, ekstroverti bi mogli više voljeti kratkoročne veze bez ekskluzivnosti u odnosu na posvećene veze.

6. Osjetljivost

Ako ste u vezi s vrlo osjetljivom osobom, planirajte da ćete biti duboko voljeni, ali budite oprezni u tome kako reagirate na njihove emocije. Dr. Elaine Aron, autorica knjige ‘The Highly Sensitive Person’ piše da može boljeti kada se osjećaji osjetljive osobe promatraju kao slabost.

– Seksualni stil osjetljive osobe bit će pun ljubavi, brige i intimnosti – dodaje stručnjakinja za veze dr. Nikki Goldstein, što ne znači da seks s njima ne može biti ‘divlji’, ali najvjerojatnije ćete otkriti da su tijekom ‘divljine’, intimnost i bliskost i dalje prisutni, objašnjava.

7. Tvrdoglavost

Ako ste ikada pokušali promijeniti mišljenje tvrdoglave osobe – vjerojatno nije bilo najuspješnije. A ako ste s nekim tko je tako nastrojen, vi ćete biti onaj koji će se najviše žrtvovati.

– Netko tko je tvrdoglaviji, osobito na loš dan, možda neće biti spreman na kompromise u spavaćoj sobi ili izvan nje. Pokušat će da stvari idu onako kako oni žele – kaže Goldstein., piše 24sata.