Ovo su opasnosti s kojima se suočavate ako spavate s mokrom kosom

Ovo su opasnosti s kojima se suočavate ako spavate s mokrom kosom

BLIŽE nam se topliji dani, a mnogi u potrazi za osvježenjem od vrućina pribjegavaju ne baš zdravim metodama. Ako ste među onima koji će leći u krevet s mokrom kosom, morate znati da to nije preporučljivo. Osim što vlaga oštećuje kosu, može imati i negativne učinke na zdravlje.

U kosi se pojavljuje više peruti

Perut se javlja zbog prisutnosti gljivica na našem tjemenu koje se hrane masnim uljima folikula kose kako bi obnovile stanice vlasišta. No, kada je vlažnije nego inače, ova gljivica se brzo razmnožava, stvarajući neželjenu perut.

Kosa je zapetljanija

Bez sumnje, odlazak u krevet s mokrom kosom sinonim je za buđenje s čvorovima i zapetljanom kosom. To se događa jer isparavanje vode uzrokuje zapetljavanje, čvorove i kovrčanje.

Kosa postaje krhkija

Kada je kosa mokra dulje vrijeme, postaje osjetljivija kako bi apsorbirala vlagu koja se nalazi u okolini. Zbog toga će kosa biti lomljivija. Budući da je kosa osjetljivija, povećat će se i poroznost površine vlasi, a to povećava rizik od ubrzanog gubitka kose.

Vlasište postaje upaljeno

Koncentrirana vlaga u mokroj kosi također uzrokuje upalu vlasišta, što može izazvati neugodan svrbež i pojavu rana. Osim toga, neprestano češanje pridonosi oštećenju korijena dlake, koji je ionako oslabljen vlagom.

Mogu se javiti glavobolje

Ne smijemo zaboraviti da neugodnosti spavanja s mokrom kosom mogu dovesti i do zdravstvenih problema. Na primjer, to može izazvati jake glavobolje, migrene ili nelagodu u mišićima. Možete se čak i probuditi prehlađeni zbog nagle promjene temperature., piše Index.hr