VIDEO Službeno je! Filip Hrgović u ringu protiv Duboisa, poznat je i datum velike borbe

VIDEO Službeno je! Filip Hrgović u ringu protiv Duboisa, poznat je i datum velike borbe


Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović pronašao je protivnika za svoju iduću borbu. Kao što se ranije i najavljivalo, Hrgović će 1. lipnja snage odmjeriti s Danielom Duboisom u Saudijskoj Arabiji. To je ujedno i najveći meč za Filipa Hrgovića u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Treba reći kako se ne radi o meču za titulu teškaškog IBF prvaka, jer taj pojas je u vlasništvu Oleksandra Usika. On se pak 18. svibnja bori protiv Tysona Furyja u meču za ujedinjenje svih titula.

Pobjednik tog dvoboja trebao bi se odreći IBF pojasa, jednog od četiri najveća u boksu, jer je ova federacija odredila kako se pobjednik mora boriti s prvim izazivačem, no već je poznato kako su njih dvojica već dogovorila revanš te neće dočekati izazivača u IBF-u.

Trenutno je to Hrgović kojem bi poraz od Duboisa mogao odnijeti tu poziciju. Predviđa se kako će Hrga ukoliko pobijedi Duboisa ići na Anthonyja Joshuu u borbi za pojas. No u današnjem boksu svašta je moguće, a pitat će se dosta i želje saudijskih pokrovitelja.