Francuz prije godinu dana izgubio psa u Grčkoj, sad ga pronašao u Srbiji

Francuz prije godinu dana izgubio psa u Grčkoj, sad ga pronašao u Srbiji

NESTVARNA priča raznježila je ljude diljem Europe. Francuz Remy Dargere izgubio je svog psa prošle godine u blizini grčko-turske granice, a sada ga je pronašao u Srbiji.

Nestala u travnju prošle godine

Priča ide ovako. Kujica Raika je s vlasnikom stigla u Grčku 2023. godine. Nakon što je izgubio ljubimicu, Remy je za njom tragao mjesec dana na tom području, a pomagali su mu i volonteri. No Raiki nije bilo ni traga.

Remy je na Facebooku prošle godine objavio da je 7. travnja izgubio psa u Alexandroupolisu, gradu na krajnjem istoku Grčke. Napisao je kako kujica Raika ima 15 kilograma i vrlo je društvena te je podijelio njene fotografije.

Tijekom posljednjih godinu dana konstantno je dijelio fotografije svoje kujice u nadi da će je pronaći. “Pomozite. Može biti bilo gdje, možda ju je netko udomio”, pisao je.

Pronađena u Srbiji

Prošla je godina dana otkako je Remy izgubio svoju ljubimicu, no prije dva dana priča je dobila sretan završetak. 

“Pozdrav svima. Imam zadovoljstvo i radost da vam objavim da je Raika pronađena u Srbiji, blizu granice s Bosnom i Hercegovinom. Želio bih zahvaliti svima koji su nas podržavali. Vjera pomiče planine”, napisao je sretan Francuz.

Nikome nije jasno kako je kujica uspjela prijeći tolike kilometre i preživjeti godinu dana na ulici. Ljudi su je uočili kako luta i odveli je veterinaru na očitavanje čipa. Tako su doznali da kujica pripada Francuzu i kontaktirali su ga.

“Printali smo plakate s fotografijom Raike, čak smo snimili Remyjev zvižduk, u nadi da bismo je tako mogli dozvati. Prečešljali smo ogroman teren, nadajući se da ćemo je naći. Strahovali smo jer tu ima planina, šuma u kojima ima vukova”, rekla je za grčke medije Dora Kirijakidu, jedna od volonterki koja je sudjelovala u potrazi za Raikom.

Dora kaže kako je Remy nakon mjesec dana neuspješne potrage morao nazad u Francusku i bio je očajan. Nije vjerovao da će pronaći svoju ljubimicu, no bio je iznenađen što je njegova Raika pronađena nakon toliko vremena., piše Index.hr