Ne idite u prirodu bez kreme sa zaštitnim faktorom i šilterice

Ne idite u prirodu bez kreme sa zaštitnim faktorom i šilterice

Proljetno sunce lako vas može prevariti i dovesti do opeklina pa prije duljeg boravka na otvorenom treba razmišljati o zaštiti, no posebno pripazite na zaštitu djece i kućnih ljubimaca

Stižu nam ljetne temperature, pa mnogi sve više vremena provode vani, u šetnji, bicikliranju, trčanju ili igri u parku.  Ne zaboravite da i proljetno sunce ima štetno UV zračenje te da se treba držati pravila zaštite koja vrijede i tijekom ljeta.

Prije svega, izbjegavajte izlaganje direktnom suncu kad je njegovo zračenje najjače, između 11 i 16 sati. Prije izlaska obavezno zaštitite lice, vrat i dekolte odgovarajućom kremom sa zaštitnim faktorom. Preporuka je da to bude barem faktor 20, no poželjno je i veći.

Ako ste jedva dočekali da uskočite u kratke hlače i na noge nabacite udobne sandale ili natikače, ne zabravite kremom zaštititi i osjetljivu kožu nogu i stopala. To su inače dijelovi tijela koji nisu izloženi suncu i najmanje ih njegujemo pa mogu biti vrlo osjetljivi.  

Također, zaštitite glavu šeširom ili kapom sa širim obodom, kako biste dodatno zaštitili osjetljivu kožu vrata i dekoltea.

 Ne zaboravite na odgovarajući način zaštititi i djecu, po mogućnosti i odjećom koja sadržava SPF te vodite računa da kućnim ljubimcima uvijek omogućite izležavanje u hladu te dovoljno vode., piše 24sata.