Isprobajte kanu: Prirodna boja ne šteti, vraća sjaj i hrani kosu

Isprobajte kanu: Prirodna boja ne šteti, vraća sjaj i hrani kosu

Kana je biljka koja se često nalazi i u umjetnim bojama za kosu, a pronaći ćete je u trgovinama u obliku praha. Od tog praha zatim se radi pasta s vodom, koju potom nanosite na suhu kosu

Ako ste odlučili prestati tretirati kosu kemikalijama, ili samo žudite za promjenom na prirodnoj bazi, odličan je izbor kana. Idealna je za one koji ne žele oštećivati kosu, već naprotiv, nahraniti je i njegovati. Kana se od antičkih vremena koristi za bojanje kose, a njezina antifungalna svojstva odlična su za osobe koje se bore s perutavim tjemenom – često uzrokovanim bakterijama.

Kana je biljka koja se često nalazi i u umjetnim bojama za kosu, a pronaći ćete je u trgovinama u obliku praha. Od tog praha zatim se radi pasta s vodom, koju potom nanosite na suhu kosu.

Može biti crvenih, smeđih ili crnih nijansi, kao i bezbojna – za sjaj. Za bolji intenzitet boje, kanu je najbolje na kosi ostaviti da djeluje preko noći, ili četiri do pet sati. Osim boje, kana vraća sjaj kosi i bogata je vitaminom E, koji će kosu omekšati.

Kana također boja i kožu, pa pripazite prilikom bojanja kose da dobro zaštitite kožu, kako vam ne bi ostale (kratkotrajne) tamne mrlje., piše 24sata.