Swipe, like, love? Ljubav i veze u eri društvenih mreža

Swipe, like, love? Ljubav i veze u eri društvenih mreža

DOBRO došli u moderno doba ljubavi, gdje je ‘sliding into DMs’ nova kava za dvoje, a vaš ljubavni status ovisi o tome jeste li u vezi na Facebooku. Ako ste mislili da su prošla vremena kada ste morali prići nekome uživo, pogodili ste – dobrodošli u svijet ljubavi 2.0, gdje se sve vrti oko lajkova, komentara i, naravno, savršenih Instagram storyja.

Prva faza: Pronađi me na Tinderu

Zapamtite kad ste morali izlaziti van, upoznavati ljude, možda čak i (užas!) razgovarati s njima licem u lice? E pa, zaboravite. Danas je prvi korak u pronalaženju ljubavi swipe desno (ili lijevo, ovisno o danu). Tinder, Badoo, Grindr – izbor je neograničen, a tako i vaši potencijalni spojevi. Samo pazite da vaša profilna slika nije vaš kućni ljubimac; možda je sladak, ali neće ići na kave umjesto vas.

Druga faza: Stalking na Instagramu

Ako mislite da je ‘swipe right’ bio težak dio, dobrodošli u arenu Instagrama. Ovdje ćete provesti sate analizirajući svaku objavljenu fotografiju, story i komentar. “Zašto ima sliku s tom djevojkom iz 2016.? Jesu li bili zajedno?” Relax, to je vjerojatno samo rođakinja. Ili barem tako kaže…

Treća faza: WhatsApp i 24/7 chat

Ako ste prošli kroz sve faze društvenih mreža i još uvijek komunicirate, čestitamo! Sada ste vjerojatno prešli na WhatsApp ili neki drugi oblik instant poruka gdje možete voditi neprekidne razgovore dok ne padnete u trans. Samo nemojte biti ona osoba koja šalje poruke “Zašto ne odgovaraš?” nakon 5 minuta. Dajte ljudima da dišu.

Četvrta faza: Prvi susret IRL

Nakon nekoliko tjedana (ili mjeseci) digitalnog flertovanja, napokon ste spremni susresti se ‘u stvarnom životu’. Ovo može ići dvojako: ili će biti kao u romantičnim filmovima, ili ćete shvatiti da je njihova sposobnost razgovora ograničena na emoji. U svakom slučaju, to je iskustvo koje nećete zaboraviti.

Peta faza: Postajemo ‘službeni’

Ako ste došli do ove faze, čestitke! Sada je vrijeme da svoj status veze ažurirate na Facebooku (ako još uvijek koristite Facebook, dakako). Ali pamtite, s velikim statusom dolazi velika odgovornost – sad kad ste ‘službeni’, pripremite se na poplavu DM-ova od prijatelja koji žele sve detalje.

Ljubav u digitalnom dobu

Iako se možda čini da su društvene mreže promijenile pravila igre, temelji ostaju isti – komunikacija, povjerenje i, naravno, malo dobre stare romantike. Bilo da se vaša ljubavna priča odvija na ekranu ili izvan njega, zapamtite: najvažnija veza je ona koju gradite izvan digitalnog svijeta. A sada, natrag na swipanje – tko zna, možda je vaša sljedeća velika ljubav na sljedećoj stranici., piše Index.hr