Tokio ima kafić s kapibarama, ovdje možete piti kavu i hraniti slatke životinje

Tokio ima kafić s kapibarama, ovdje možete piti kavu i hraniti slatke životinje

ZAGREB ima kafić s mačkama, u kojem one slobodno šeću i maze se s gostima, a Tokio ima kafić s kapibarama, najvećim glodavcima na svijetu koji su izrazito simpatična i prijateljski nastrojena stvorenja.

Tokio je inače poznat po gomili kafića sa životinjama – i tamo postoji kafić s mačkama, kao i sa psima Shiba Inu, ježevima i vidrama, a u posljednje je vrijeme hit kafić s kapibarama Cafe Capyba.

Dvije kapibare koje slobodno šeću kafićem

Ovaj je kafić otvoren prije godinu dana, a dok ispijate kavu ili neko drugo piće, možete maziti umiljate kapibare i hraniti ih povrćem koje možete kupiti u kafiću. Ondje zasad žive dvije kapibare, Kohaku i Pisuke, koje slobodno šeću ograđenim dijelom kafića.

Na web stranici piše da je dozvoljeno maziti i fotografirati životinje, no kako biste ušli u kafić, morat ćete platiti 1250 jena (malo manje od 8 eura) za 30 minuta. Za svakih dodatnih 10 minuta morat ćete izdvojiti 330 jena, odnosno 2 eura. Ako kapibare želite nahraniti, ovdje možete kupiti i grickalice po cijeni od 330 jena.

Pravila kojih se morate držati

Ako vas put uskoro nanese u Tokio i poželite posjetiti ovo mjesto, imajte na umu da je potrebno rezervirati termin na web stranici i naručiti barem jedno piće po osobi.

Također, na njihovom Instagramu stoji da je kafić zatvoren svaku srijedu i četvrtak, ali i da nije dozvoljen ulaz djeci mlađoj od 6 godina. Djeca do 12 godina moraju biti u pratnji roditelja., piše Index.hr