Sjećate li se zagrebačkog hit-kafića s mačkama? Provjerili smo kako je tamo sada

Sjećate li se zagrebačkog hit-kafića s mačkama? Provjerili smo kako je tamo sada

KADA bi samo postojalo mjesto gdje možete biti okruženi slatkim macama i uživati u ukusnim pićima… Pa, dobre vijesti, postoji, i to još od 2017. godine, a mi smo ga posjetili opet kako bismo provjerili kakvo je stanje sada.

>> VIDEO Bili smo u Cat Caffeu u Zagrebu, umiljate gazdarice se druže i maze s gostima

Raj za ljubitelje mačaka

Cat Caffe kod Kvatrića (točna adresa je Ulica Dragojla Kušlana 6) je kafić u kojem se mace slobodno šeću, igraju i spavaju. Prostor je prilično velik, imaju unutarnji prostor i veliku vanjsku terasu.

Nude šarolik izbor pića, trenutno s temom Gospodara prstenova, te vruće čokolade, koktele i razne kave. Posebni su po tome što ponudu napitaka mijenjaju svako malo, uglavnom na tjednoj bazi, pa su već imali prigodna pića s temom Harryja Pottera, Stranger Thingsa, Halloweena, božićna i razna druga.

I ne samo to, ovdje možete izabrati društvenu igru iz njihove kolekcije i ostati koliko god želite.

Kako je nama bilo

Odlučili smo isprobati njihovu Bananko vruću čokoladu. Bila je jako slatka, ali jaaako dobra! Cijene premium pića su malo više, što se i očekuje, a ovo naše platili smo 4.50 eura.

Kada je u pitanju igranje s macama, postoje pravila kojih se trebate držati. Mace možete maziti koliko želite, ali ih ne smijete dizati. Također, mole da ne koristite bljeskalicu prilikom fotkanja kako ih ne biste uznemirili. Sve u svemu, mace su vrlo druželjubive i same vam prilaze. Pazite, možda vam čak ukradu mjesto! Ako primijete da hranite mačke ili ih puštate da piju vaš napitak, zaposleni će vas udaljiti iz kafića.

Zašto pravila i koja su točno?

Određena pravila ponašanja, zašto postoje i koja su objasnili su na svom webu, gdje možete pronaći dosta korisnih informacija.

“Naše mace ovdje žive i bitno nam je da im je ugodno. Iz tog razloga potrebno je poštivati određena pravila kako bi mace imale potreban mir i privatnost”, pišu i napominju kako se ulaz u Cat Caffe Zagreb ne plaća i jedino što od gosta traže je da poštuje njihova pravila.

Strogo je zabranjeno donositi bilo kakvu hranu, bilo mačju ili ljudsku, a u kafiću nemaju dozvolu za konzumaciju hrane.

“Naše su mace će vas sigurno pokušati nagovoriti da im date poneki zalogaj, no za njihovo dobro i za dobro njihove probave, ne hranite ih”, piše u pravilima ponašanja. Pišu i kakva su pravila ako poželite dovesti dijete – djeca mogu doći, no moraju poštovati pravila kao i svi drugi gosti u kafiću. Ako su premalena da razumiju pravila, roditelji ih moraju nadgledati tijekom cijelog boravka u kafiću.

Objasnili su i kako jako paze da mačke ne pobjegnu. Na ulazu su postavljena dvoja vrata, a kako mačke ne bi izašle prilikom ulaska ili izlaska gostiju, potrebno je uvijek zatvoriti prva vrata prije nego što se otvore druga pa mole da nikad ne držite otvorena oboja vrata u isto vrijeme.

Ako dođete na ideju da dovedete svoju mačku, najbolje da odmah zaboravite na to. Zabranjeno je dovoditi mačke jer su njihove mačke prošle karantenu, sve su cijepljene, čipirane i prošle su tretman rješavanja parazita. Također, mačke u kafiću nisu na udomljavanje i većina ih dolazi iz Zagreba, ali ih ima i iz drugih krajeva Hrvatske. Neke su bile na ulici, neke u utočištima, no mnoge su samo “slijedile trag dobrih ljudi i ušetale u kafić”, kažu iz Cat Caffea.

Jeste li vi bili?

Svidjelo nam se gotovo sve u Cat Caffeu, jedino neizbježno što nam se nije svidjelo bio je blagi neugodan miris zbog životinja. A vi, jeste li već bili ovdje i znate li možda postoji li slično mjesto u Zagrebu kao što je Cat Caffe?, piše Index.hr