Sijamskim blizankama nisu davali šanse da će preživjeti, a sada se jedna od njih udala

Sijamskim blizankama nisu davali šanse da će preživjeti, a sada se jedna od njih udala

Abby i njezina sestra Brittany jedne su od samo nekoliko dicefalnih blizanaca u povijesti koji su preživjeli djetinjstvo.

Američka učiteljica koja se proslavila u reality TV seriji sa svojom sijamskom blizankom u tajnosti se udala prije tri godine – 28 godina nakon što je osvojila svijet pojavljivanjem kod Oprah. 34-godišnja Abby Hensel, iz Minnesote, udala se za 33-godišnjeg Josha Bowlinga, medicinskog tehničara i vojnog veterana, piše Daily Mail

Abby i njezina sestra Brittany jedne su od samo nekoliko dicefalnih blizanaca u povijesti koji su preživjeli djetinjstvo, a proslavile su se u TLC emisiji koja je pratila njihove živote, uključujući maturu u srednjoj školi i traženje posla. One dijele jedno tijelo, a od struka prema dolje svi su im organi, uključujući crijeva, mjehur i reproduktivne organe, zajednički.

U dokumentarcu snimljenom dok su djevojke bile tinejdžerice, njihova je majka rekla da su jako željele imati vlastitu djecu jednog dana, objašnjavajući: ‘To je vjerojatno nešto što bi moglo funkcionirati jer ti organi rade za njih’. ‘Da, bit ćemo mame’, složila se Brittany.

U drugom intervjuu, Brittany je ponovila njihovu želju da imaju vlastite obitelji, rekavši: ‘Cijeli svijet ne mora znati s kim se viđamo, što radimo i kada ćemo to učiniti. Ali, vjerujte mi, mi smo potpuno različite osobe’. Abby je dodala: ‘Da, jednog ćemo dana biti mame, ali još ne želimo razgovarati o tome kako će to funkcionirati’. 

Abbyna veza s Joshom, inače tatom jednog djeteta, do sada je prolazila ispod radara, a blizanke vode mirniji život izvan svjetla reflektora u posljednjih 10 godina. Oduvijek su tajile nagađanja o svom privatnom životu, a prije desetak godina su glasinu da se Brittany zaručila odbacili kao ‘šalu’., prenosi večernji