Sanjate li seksualne snove? Evo što to znači

Sanjate li seksualne snove? Evo što to znači

Jeste li se ikada zapitali što znače seksualni snovi?

Prema riječima dr. Phyllis R. Koch-Sheras, kliničke psihologinje i autorice knjige “The Dream Sourcebook”, važno je razmisliti o tome kako se osjećate zbog samog sna prije nego što prebrzo donosite zaključke.

“Budite oprezni pri preuzimanju tuđeg tumačenja značenja vašeg sna. Razmislite o svojim osjećajima i asocijacijama na događaje i likove, a zatim vidite kakvu poruku oni mogu imati za vas”, predlaže psihologinja.

Ovo je šest uobičajenih snova o seksu, kao i njihova značenja.

Snovi o varanju partnera

Snovi o varanju partnera mogu značiti dvije stvari: suočavate se s nekom krivnjom (ali ne nužno krivnjom zbog varanja) ili doživljavate neku ponovnu potvrdu strasti koju imate s partnerom. Ako ti snovi o varanju iskoče prije vašeg vjenčanja (što je uobičajeno), to predstavlja novost vaše seksualne strasti. Stoga se ne morate brinuti kada snovi o seksu uključuju vašu nevjeru.

Snovi o partneru koji vas vara

Velika je vjerojatnost da snovi o partneru koji vas vara znače da ste izbezumljeni, da se osjećate zapostavljeno ili da vam na neki način treba pozornost. San o partnerovoj prevari također može odražavati probleme unutarnjeg samopoštovanja i povjerenja. Razmotrite kontekst situacije i osjećaje koje imate u snu. To su tragovi značenja seksualnog iskustva za vas, prenosi klix.ba.

Snovi o seksu sa slavnom osobom

Tko nije sanjao da vodi ljubav sa slavnom osobom? Iako je potpuno bezopasno sanjati seks s nekim koga vjerojatno nikada nećete upoznati, sanjate li seks s poznatom osobom, to može značiti da imate intenzivnu želju da budete uspješni i da vas zbog tog uspjeha prepoznaju. U

Snovi o orgazmu

Sanjati orgazam nije loše jer simbolizira “naelektriziran završetak nečega”. Snovi o orgazmu također mogu značiti da jednostavno trebate voditi ljubav u stvarnom životu ili prevladati nedostatke s kojima se možda susrećete u seksualnom životu. Ako je to slučaj, razmislite o tome da kontaktirate seksualnog terapeuta za pomoć.

Snovi o seksu s osobom istog spola

Ako ste hetero i sanjate seks s osobom istog spola, postoje dva moguća značenja za to: ili to znači da istinski volite sebe i imate snažan osjećaj samoprihvaćanja, ili potpuno suprotno, da imate nesigurnosti u svoju muškost ili ženstvenost. Razmotrite osobine osobnosti vašeg seksualnog partnera u snu. Biste li mogli više koristiti ovu osobinu u svom životu?

Snovi o seksu sa šefom

Iako biste mogli misliti da je to neka vrsta potisnute seksualne želje za šefom, ovaj san predstavlja želju za kontrolom, autoritetom i snažnim osjećajem moći. Želite biti šef u svom stvarnom, budnom životu.