Granična policija pogledala mu u hlače i imali su što za vidjeti: Prestravili su se

Granična policija pogledala mu u hlače i imali su što za vidjeti: Prestravili su se

Burmanski piton, jedna od najvećih zmija na svijetu, ugrožena je vrsta u Aziji te je invazivan na Floridi, gdje je prijetnja lokalnim vrstama.

U svakoj ludosti je malo i hrabrosti. A s tim se sigurno može složiti i 38-godišnji Calvin Bautista koji je odlučio krijumčariti pitone preko kanadsko-američke granice, ali su ga ulovila granična policija. Riječ je o slučaju koji se dogodio 15. srpnja 2018. godine, a čiji detalji su tek sad otkriveni. Bautista je prešao granicu dok su mu tri zmije bile sakrivene u hlačama u posebno ušivenom pretincu koja se nalazi na unutarnjoj strani bedra. Njega su otkrili službenici američke carine i granične službe, stoji u sudskim dokumentima i priopćenju iz ureda američke tužiteljice Carle B. Freedman.

Stanovnik newyorške četvrti Queensa, kako stoji u dokumentima, kupio je zmije u vrijednosti većoj od 2500 eura u dućanu s reptilima. Uvoz burmanskih pitona reguliran je međunarodnim ugovorima i federalnim propisima SAD-a koji ih navode kao “štetne za ljudska bića”. Burmanski piton, jedna od najvećih zmija na svijetu, ugrožena je vrsta u Aziji te je invazivan na Floridi, gdje je prijetnja lokalnim vrstama. Bautista je dobio godinu dana uvjetne kazne i morao je platiti 5000 dolara, navodi AP., prenosi večernji