Zamrznuti svjećice prije paljenja je izvrsna ideja

Zamrznuti svjećice prije paljenja je izvrsna ideja

Ova ideja na prvu može zvučati pomalo neobično, ali ima savršenog smisla. Male svjećice se koriste u brojnim stanovima i ljeti i zimi i stvaraju atmosferski ambijent. Jedini nedostatak je da nam treba čitava zaliha jer one ne gore tako dugo kao na primjer mirisne svijeće.

Male svijeće možete promatrati oko četiri sata dok se vosak ne potroši i plamen ne dosegne dno fitilja. Tada je vrijeme da ih zamijenite. To dugoročno rezultira velikim troškovima, prenosi Novi list.

Iako vam se čuvanje svjećica u zamrzivaču možda čini čudnim, ovim jednostavnim trikom možete ne samo značajno produžiti vrijeme gorenja, već i dugoročno uštedjeti novac.

Ako je svjećica potpuno zamrznuta, gorjet će oko sat vremena duže. Objašnjenje je to što je talište voska između 50 i 80 stupnjeva Celzijusa. Ako je svijeća zamrznuta, plamenu je potrebno znatno više vremena da postigne temperaturu i otopi vosak što produljuje vrijeme gorenja.

Mirisne svijeće pak treba staviti u vrećicu i tek tada zamrznuti kako se miris ne bi prenio na hranu. Isprobajte i uvjerite se sami