Strava u BiH: Muškarac ubio ženu, na videopozivu prijatelju pokazao beživotno tijelo

Strava u BiH: Muškarac ubio ženu, na videopozivu prijatelju pokazao beživotno tijelo

Liječnik je mogao samo konstatirati smrt žene, dok je muškarac imao vidljive ozljede na trbuhu.

U prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle u Bosni i Hercegovini u srijedu se dogodilo ubojstvo, i to novi femicid. Naime, muškarac je ubio ženu, javlja Klix.ba.

Prema informacijama koje su stigle iz Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, oko 11:50 dežurna služba Policijske stanice Zapad dobila je dojavu od građanina da se njegovi prijatelji S. B. i E. S. T., koji žive u Lipnici, ne odazivaju na njegove pozive. Međutim, neposredno prije te prijave policiji E. S. T., inače strani državljanin, javio se na videopoziv prijatelja, gdje je prijatelj uočio da je E. S. T. krvav i da u krevetu leži S. B. te je zatražio intervenciju policije.

“Policija je odmah poslala policijske službenike PS Zapad i SHMP Doma zdravlja Tuzla na mjesto događaja te je izvršen nasilan ulazak u stan. U stanu su pronađeni beživotno tijelo S. B., čiju smrt je potvrdio dežurni liječnik SHMP Doma zdravlja Tuzla, te muškarac E.S.T. s vidljivim ozljedama na trbuhu. Muškarac je prevezen u JZU UKC Tuzla radi medicinske pomoći”, rekla je glasnogovornica kantonalne policije Adnana Sprečić.

Na mjestu događaja su prisutni dežurni tužitelj i istražiteljski tim Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK te se provode sve daljnje mjere i radnje po nalogu tužitelja.