Koliko često biste se trebali seksati kako bi ostali zdravi? Redoviti orgazmi ključni za borbu protiv bolesti i stresa

Koliko često biste se trebali seksati kako bi ostali zdravi? Redoviti orgazmi ključni za borbu protiv bolesti i stresa

‘Dok tradicionalna kineska medicina često naglašava potencijalne dugoročne učinke pretjerane seksualne aktivnosti, mnogi ne shvaćaju da se nedovoljno seksa također smatra uzrokom bolesti u kineskoj medicini’.

Stručnjakinja za kinesku medicinu otkrila je koliko često biste trebali imati spolne odnose s obzirom na godine kako biste izbjegli bolest i emocionalni stres. Nina Cheng osnivačica je The Eastern Philosophy – male tvrtke koja se specijalizirala za biljne lijekove – i često dijeli obrazovne videozapise o tradicionalnim kineskim lijekovima za zdravlje na TikToku. U jednom od svojih najnovijih isječaka, govorila je o tome koliko biste se često trebali seksati ovisno o tome koliko godina imate, piše Daily Mail.

Svojim je više od 286.000 pratitelja rekla da se ‘nedovoljno seksa’ u kineskoj medicini smatra bolešću prije nego što je podijelila koliko često biste trebali doživjeti orgazam bez obzira imate li 20 ili 60 godina. U viralnom videu, koji je dosad skupio više od 2800 pregleda, Nina je rekla: ‘Jeste li znali da se nedovoljno seksa u tradicionalnoj kineskoj medicini smatra uzrokom bolesti?’.

Dodala je: ‘Dok tradicionalna kineska medicina često naglašava potencijalne dugoročne učinke pretjerane seksualne aktivnosti, mnogi ne shvaćaju da se nedovoljno seksa također smatra uzrokom bolesti u kineskoj medicini. Kao što je primijetio pokojni liječnik tradicionalne kineske medicine, Giovanni Maciocia, nedovoljno seksa često je uzrok bolesti slične emocionalnom stresu, osobito kod zapadnih žena’.

‘Drevni kineski liječnici vjerovali su da žene imaju veću vjerojatnost da će doživjeti veću seksualnu frustraciju budući da su bile podložne drugačijim društvenim normama i da im možda nije bilo dopuštenim seksualno se izražavati u usporedbi s muškarcima’, nastavlja.

Nina je potom otkrila koliko često biste trebali doživjeti orgazam s obzirom na svoje godine. Rekla je da biste, ako ste u 20-ima, trebali imati seks svaka četiri dana, dok bi se ljudi u 30-ima trebali seksati svakih osam dana., prenosi večernji