Iznenada umro sin ruskog oligarha i šefa Rosnefta

Iznenada umro sin ruskog oligarha i šefa Rosnefta

Ivan Sečin, sin direktora ruskog državnog naftnog diva Rosnjefta Igora Sečina, preminuo je 5. veljače u dobi od 35 godina.

Smrt Sečina, koji je radio za Rosnjeft od ožujka 2014., nije bila prijavljena sve dok prognani ruski oligarh i kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina Leonid Nevzlin nije skrenuo pozornost na upis u nacionalni registar ostavinskih predmeta.

Upis u registar vodi se na Ivana Igoreviča Sečina, rođenog 1989., koji je živio u zgradi koja je ranije opisana kao “kuća za suradnike predsjednika Putina”, objavile su nezavisne ruske novinske kuće. U objavi na Facebooku Nevzlin, nekadašnji čelnik naftnog diva Yukos, opisao je vijest kao “čudnu slučajnost”.

Medij VChK-OGPU, koji navodno imaju povlaštene informacije od ruskih snaga sigurnosti, također su izvijestili o Sečinovoj smrti. Pozivajući se na neimenovani izvor, objavljeno je da se oko 4.30 ujutro 5. veljače Sečin “požalio da se osjeća loše i da se guši”, prenosi Index.

“Čovjek je pao na krevet i izgubio svijest. Ljudi oko njega iznijeli su Ivana na pod i pokušali pružiti primarnu reanimaciju”, navodi Telegram, dodajući da su dva sata vozila hitna pomoć pokušavajući ga pronaći.

“Kada je hitna pomoć stigla na mjesto događaja, liječnici su mogli samo konstatirati Ivanovu smrt”, objavio je VChK-OGPU, kasnije dodavši da je uzrok smrti “krvni ugrušak”.