‘Gubim stan jer sam susjedima bila preglasna tijekom seksa’

‘Gubim stan jer sam susjedima bila preglasna tijekom seksa’

Sindy K. (37) iz njemačkog grada Halle an der Saale je gluha od rođenja, a kaže da je i nijema. Međutim, njezini susjedi tvrde da je toliko glasna tijekom seksa da nisu imali izbora nego je prijaviti. Slučaj je završio na sudu, a u nepravomoćnoj presudi od 9. siječnja stoji da mora iseliti iz stana. 

Presuda je stupila na snagu tri dana kasnije, a Sindy je imala 4 tjedna za žalbu.

Pomalo bizaran slučaj krije se iza spisa pod brojem ’97 C 607/23′. Dvije susjede, stare 37 i 73 godine, vodile su pedantne evidencije o svim muškim posjetima Sindy K. i uredno se žalile stanodavcu, tvrtki Halleschen Wohnungsgesellschaft (HWG). Sindy je najprije dobila opomenu, a potom izvanredni otkaz ugovora o najmu ‘zbog trajnog narušavanja javnog reda i mira’.

Uslijedio je postupak pred građanskim sudom. Sindy K. protiv HWG-a. Susjede su na sudu svjedočile i revno iznosile sve dokaze.

– Zapisala sam tablice tih muškaraca, dolaze iz Cellea, Düsseldorfa, Hamburga, Harza, Senftenberga. Ali i iz Saxony-Anhalta, Merseburga i Naumburga – rekla je jedna od njih.

Sindy u dvosobnom stanu u prizemlju živi od 2015. godine. 

– Sve je počelo sa susjedima koji su se žalili na moju kućicu za zečeve na balkonu, pa sam je se riješila. Susjedi me prate čak i kad idem u kupovinu – rekla je novinarima njemačkog BILD-a.

– Ne seksam se sa svakim muškarcem koji me posjeti. Prodajem puno stvari na eBayu i malim oglasima. Ali, u trenucima kad imam seks, tada ne mogu čuti koliko je glasno zbog mojeg invaliditeta. No to se mojih susjeda ne bi trebalo ticati – pojasnila je., prenose 24sata

Susjeda Jaqueline B. (37), koja u toj zgradi živi nešto više od godinu dana, ostaje pri svojim izjavama koje je dala na sudu.

– Sve što sam rekla na sudu je istina – rekla je novinarima.

Kako Sindy K. izgleda pogledajte OVDJE