Ne bacajte ulje iz riblje konzerve, možete ga dobro iskoristiti

Ne bacajte ulje iz riblje konzerve, možete ga dobro iskoristiti

Photo by 👀 Mabel Amber, who will one day from Pixabay

Kada koristite riblje konzerve za jelo, najčešće koristite samo ribu i redovno bacate ulje i konzervu, no postoji sjajan razlog zašto biste to trebali prestati raditi.

Ulje u kojem se čuvala riba u konzervi, bez obzira je li u pitanju maslinovo, suncokretovo ili biljno, puno je okusa. Često se u konzervu, uz ribu i ulja, dodaju komadići limuna, paprike, sušene rajčice i slično što također pridonosi okusu. Međutim, sama riba pojačava okus tog ulja, posebno ako su u pitanju inćuni.

Zato sljedeći put kada budete koristili riblje konzerve – sardine, tunjevinu, plodove mora ili skuše – koristite ulje u kojem je odležala riba.

Ovo ulje se može koristiti za sva jela kod kojih blagi riblji okus neće štetiti – od sotiranog povrća do preljeva za salatu. Riblje ulje u konzervi samo će podići ova jela na novu, višu razinu, piše Klix.ba.

Također, odlična je ideja ispeći riblje filete na ulju iz riblje konzerve ili napraviti preljev za salatu. Ovim uljem možete namazati krišku kruha, tostirati, a uz dodatak rajčice, drugog povrća i/ili sira, dobit ćete ukusne bruskete.

Upotreba ribljih konzervi postala je trend posljednjih godina, a očekuje se da će se, s obzirom na visoku cijenu i inflaciju, ove godine još više rasplamsati.