Ona je “super baka” iz Splita koja ruši instagram i stereotipe …

Ona je “super baka” iz Splita koja ruši instagram i stereotipe …

Lutajući prostranstvima Instagrama u potrazi za hrvatskim influencericama naletili smo i na profil najzgodnije bake i modne influencerice u Hrvatskoj, Splićanke Silvane Marije Poljak. Iako je ova “super baka” ušla u šesto desetljeće svog života, prvo što čovjek primjećuje je da se radi o prototipu žene koja opovrgava još uvijek ukorijenjene društvene norme, povijesno ustaljene stereotipe i predrasude koje žene, posebno one u u godinama stavljaju u kalup. Norme koje određuju kako se ponašati, kako oblačiti, kako se prilagoditi dominantnom sustavu normi i vrijednosti.

FOTO: INSTAGRAM

Osim zavidnog izgleda, modnog izričaja i stila čini se, ipak najvažnijim pokretačka strast ove žene, koja je, zapravo i podloga za više od 40 000 pratitelja na Instagramu. Silvana je, upravo ono što danas nedostaje svima nama, posebno starijima- životni elan, optimizam i vjera u mogućnost da se i u starijoj životnoj dobi čovjek može ostvariti i da, zapravo nikad nije kasno da si postavimo novi cilj i sanjamo o novom.

Postoji tu i važan dio njene osobnosti, samopoštovanja, stvaranja standarda i mogućnosti da sami biramo u što ćemo vjerovati i bez kojih bi teško osvojila javnost. Jer, ruku na srce puno je danas žena pa tako i starijih koje su uvučene u današnju ideologiju slobode koja odudara od stvarnog života i kroz koju se javno eksponiraju na društvenim mrežama, bez formiranog identiteta pa tako i seksualnog. Silvana Marija Poljak upravo, negira ovakav modus operandi i tu je njena snaga i moć.

FOTO: INSTAGRAM

Svojim fotografijama ova žena je ne pokazuje samo svoj izgled i modni stil već nešto puno važnije, a to je stanje duha koje nema veze s godinama i prihvaćanjem samog sebe.

Sve su to danas važni elementi kojima, uz snažnu podršku obitelji Silvana otvara prostor za sve žene kako bi izrazile sebe i svoje prave kvalitete, bez obzira na stereotipe i očekivanja.

Zato, duboki naklon, ženi, majci, supruzi, baki, poduzetnici i modnoj influencerici.