Liječnik objasnio zašto nikada ne biste trebali spavati goli

Liječnik objasnio zašto nikada ne biste trebali spavati goli

Spavanje bez odjeće može imati brojne zdravstvene prednosti, ali kada je riječ o higijeni, to je najbolje izbjegavati, objasnio je liječnik.

Dokazano je da ako spavate goli da takav način spavanja može imati niz zdravstvenih prednosti. Kao prvo, može vam poboljšati kvalitetu sna, studija objavljena 2018. otkrila je da snižavanje tjelesne temperature spavanjem bez odjeće može vam pomoći da se manje budite tijekom spavanja.

Također može poboljšati vaginalno zdravlje i plodnost muškaraca. Ginekolozi tvrde da spavanje bez donjeg rublja može smanjiti šanse za dobivanje gljivične infekcije.

Pokazalo se da je broj spermija kod muškaraca manji ako nose usko donje rublje. Studija iz 2018. pokazala je da su muškarci koji su nosili široko donje rublje “imali za 25 posto veći broj spermija” od muškaraca koji su nosili usko donje rublje, prenosi Express.

Kontakt kože na kožu kod odraslih osoba može povećati razinu oksitocina, također poznatog kao “hormona ljubavi”, a povećanje oksitocina pomaže u smanjenju razine stresa. To također može učiniti da se osjećate povezanije sa svojim partnerom.

Ali prema liječniku Anthonyju Younu, plastičnom kirurgu, spavanje bez odjeće može imati i loše strane.

Youn je snimio video u kojem objašnjava zašto nikada ne biste trebali spavati bez donjeg rublja.

Rekao je: “Prosječna osoba ispusti vjetrove 15 do 25 puta dnevno i to se može dogoditi dok spavate.

“Znanstvena studija je dokazala da svaki put kada ispuštate plin raspršujete malu količinu fekalnog materijala.”