SNS Aleksandra Vučića ostvario apsolutnu pobjedu: ‘Siguran sam da će Šapić ostati gradonačelnik Beograda’

SNS Aleksandra Vučića ostvario apsolutnu pobjedu: ‘Siguran sam da će Šapić ostati gradonačelnik Beograda’

Kada je riječ o izborima u Beogradu tu tek počinje prebrojavanje glasačkih listića i svjesna sam da oporba ima plan da proglasi pobjedu, rekla je dosadašnja premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić

Predsjednik Srbije i član Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić oglasio se poslije današnjih izbora u Srbiji rekavši kako je SNS pobjednik izbora u Srbiji. Prema podacima koje je Vučić iznio SNS je na republičkoj razini osvojio 46,5 posto glasova dok je lista Srbija protiv nasilja osvojila 23,5 posto glasova. Kada je riječ o mandatima u Skupštini Srbije, koja broji 250 zastupnika, SNS će osvojiti više od 127 mandata i imati apsolutnu većinu. Tu treba napomenuti kako tim glasovima nisu dodani rezultati izbora na Kosovu gdje je SNS uvjerljivo pobijedio., piše večernji list

Istakao je kako SNS niti na jednom biračkom mjestu u Srbiji nije osvojio manji broj glasova nego na prethodnim izborima. SNS je osvojio apsolutnu većinu i u Skupštini Vojvodine.   

Kada je riječ o Beogradu tu će se prema svemu sudeći voditi velika borba tko će formirati vlast. Po podacima Vučića SNS je na izborima u Beogradu osvojio 38,5 posto glasova dok je lista Srbija protiv nasilja osvojila 35 posto glasova. U Skupštinu Beograda ulaze još i lista NADA, SPS i lista dr. Nestorovića.

-Siguran sam da će gradonačelnik Beograda ostati Aleksandar Šapić. O tome tko će formirati vlast ovise dva faktora. Prvo je s kim će lista dr. Nestorovića. A u Skupštinu Srbije moguće je da će uči i lista Dveri Zavetnici te će se vidjeti s kime će oni surađivati – rekao je Vučić.

Istakao je kako je izuzetno zadovoljan rezultatima izbora te da je apsolutna pobjeda SNS-a jedini rezultat s kojima bi bio zadovoljan. Poručio je kako je pred Vladom Srbije veliki posao te da žele da Srbija u roku od tri godine postane drugačija zemlja.

Progovorio je i o izbornoj kampanji rekavši kako su politički protivnici SNS-a iznosili razne neistine, laži i besmislice ali i da je to pomoglo SNS-u u kampanji. Svojim političkim protivnicima savjetovao je da u budućnosti trebaju imati drugačiju kampanju jer, kako je rekao, ljudi nisu niti slijepi niti glupi te vide sve što se govori i priča što ih samo ujedinjuje. Podsjetio je na razne prozivke njegovih članova obitelji rekavši kako je na oporbi da pronađe drugi način i da svoje ideje i program predstave građanima.

-Morat ćemo i sebe da mijenjamo, da sklonimo bahate ljude koji ne žele razgovarati s ljudima kako bi im pokazali da smo čuli njihov glas. Ustrojit ćemo tijelo koje će utvrditi tko su ti ljudi. Težak period je pred nama ali morat ćemo razgovarati. Teški su pregovori i ustupci s Prištinom ali uvijek ćemo čuvati Kosovo Metohiju kao dio Srbije – kazao je Vučić.

A, kako bi to moglo ići dalje demonstrirao je tijekom konferencije za novinare kada je jednoga člana SNS-a, jer je koristio telefon, istjerao van iz prostorije rekavši kako njega takve stvari iznimno nerviraju.  

Najavio je kako će slijedeći izbori u Srbiji biti 2027. godine kada će se održavati lokalni, pokrajinski, republički i predsjednički izbori.

Interesantno je bilo gledati konferenciju za novinare koju drži član SNS-a Aleksandar Vučić dok pored njega stoje predsjednik SNS-a Miloš Vučević i dosadašnja premijerka Ana Brnabić, ministar Siniša Mali, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodig i drugi koji su svi oduševljeno pljeskali svim izjavama i rezultatima koje je iznosio običan član SNS-a Aleksandar Vučić.