Učenica golemim nožem nasrnula na nastavnika! Razlog tog suludog čina uistinu je bizaran: “Nismo je shvatili ozbiljno”

Učenica golemim nožem nasrnula na nastavnika! Razlog tog suludog čina uistinu je bizaran: “Nismo je shvatili ozbiljno”

Nitko nije ozlijeđen u incidentu tijekom nastave engleskog u sjeverozapadnom gradu Rennesu u Francuskoj, a tužitelji su rekli da su otvorili kaznenu istragu o pokušaju ubojstva.

“Učenica je prijetila učitelju nožem tijekom nastave. Šokirani učenici odmah su prebačeni na sigurno”, navodi se u priopćenju lokalnih obrazovnih vlasti.

Rođena 2011. godine, učenica je “došla u razred naoružana velikim nožem s očitom namjerom da ubije svojeg profesora engleskog”, rekao je tužitelj Rennesa Rennes Philippe Astruc.

“Tijekom nastave u razredu zamahnula je nožem prema žrtvi koja je pobjegla, prije nego što ju je razoružalo osoblje srednje škole Hautes Ourmes”, dodao je.

Na kasnijoj konferenciji za novinare pokazao je crteže kuhinjskog noža, za koji je rekao da je dugačak 17 centimetara. Tužitelj je rekao da je djevojka trenutno na psihijatrijskim pregledima u bolnici, što će omogućiti da se dodatno rasvijetli situacija, piše France24. 

Rekao je da mu se psihološki ili čak psihijatrijski aspekt čini dominantnim u slučaju ove maloljetnice.

Jedna učenica rekla je da se djevojčica koja je donijela nož prethodnog tjedna posvađala sa nastavnikom engleskog jer joj je oduzeo mobilni telefon na satu.

Tada je djevojčica rekla pred svima u razredu da će ga ubiti “i napraviti isto ono što se dogodilo u Arasu”.

“Nitko je tada nije shvatio ozbiljno”, rekla je učenica., prenosi dnevnik.hr