Aleksej Navalni je nestao: Njegovi odvjetnici objavili vijest

Aleksej Navalni je nestao: Njegovi odvjetnici objavili vijest

Aleksej Navalni od danas više nije u kontaktu sa svojim odvjetnicima, izvijestili su danas. Posebnu brigu izazivaju njegovi ozbiljni zdravstveni problemi.

Odvjetnici Alekseja Navalnog rekli su u ponedjeljak da su izgubili kontakt sa zatvorenim ruskim oporbenim čelnikom. Posljednje što se zna je da je bio zatvoren u kaznenoj koloniji istočno od Moskve, a njegovo boravište nije poznato.

Navalni je u kolovozu osuđen na 19 godina zatvora, nakon što je proglašen krivim za stvaranje ekstremističke zajednice, financiranje ekstremističkih aktivnosti i brojna druga kaznena djela. Već je služio kaznu od 11 i pol godina u zatvoru s maksimalnim osiguranjem zbog prijevare i drugih optužbi koje poriče.

Pristaše Navalnog tvrde da su njegovo uhićenje i zatvaranje politički motivirani pokušaj da se uguši njegova kritika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Kako prenosi CNN, odvjetnici su nekoliko puta pokušali dobiti pristup dvjema kaznenim kolonijama u blizini Moskve za koje se vjeruje da se nalazi Navalni, koji je imao ozbiljne zdravstvene probleme. Obaviješteni su da se 47-godišnjak ne nalazi u kaznenim kolonijama IK-6 i IK-7.

“U petak i tijekom današnjeg dana, ni IK-6 ni IK-7 nisu im odgovorili”, objavio je Yarmysh, dodajući da je Navalny nestao šest dana. Navaljni je posljednji put bio zatvoren u kaznenoj koloniji IK-6 istočno od Moskve, piše Dnevnik.hr.