Evo kako alkohol prije vođenja ljubavi utječe na ‘muški ponos’

Evo kako alkohol prije vođenja ljubavi utječe na ‘muški ponos’

Utvrđeno je da ispijanje alkohola značajno pogađa cijeli spektar seksualnog funkcioniranja. Znanstvenici su otkrili da je ozbiljnost problema u izravnoj korelaciji s količinom alkohola

Iako nekoliko čašica u noćnom izlasku ponekad može biti zabavno, stručnjaci otkrivaju da piće neposredno prije ‘akcije’ može pokvariti seks.

Ispijanje prekomjerne količine pića može uzrokovati smanjenje seksualnog nagona i seksualnog užitka kod muškaraca. Također povećava rizik od erektilne disfunkcije. Sada je nova studija indijskih istraživača otkrila da alkohol zapravo nije dobar ni za vas dugo vremena

– Produljena i teška uporaba može dovesti do seksualne disfunkcije – kažu stručnjaci.

Dr. Bhupendra Yadav, koji radi u bolnici u Jorhatu, dodao je kako je alkohol povezan sa seksualnošću od pamtivijeka.

– Može pridonijeti započinjanju seksualne aktivnosti suzbijanjem inhibicija i ublažavanjem tjeskobe. Međutim, alkohol značajno ugrožava gotovo sve domene seksualnog funkcioniranja uz erektilnu disfunkciju – istaknuo je.

Od primjerice 32,9 milijuna muškaraca u Ujedinjenom Kraljevstvu, od 2019., oko 16,5 milijuna pati od erektilne disfunkcije, a većina ih je u dobi između 40 i 70 godina. Nacionalna zdravstvena služba troši milijune na liječenje erektilne disfunkcije svake godine, s oko 20 milijuna eura na recepte za liječenje 2022.

No, unatoč tome što konzumacija alkohola igra ulogu, to bi također mogao biti znak temeljnog zdravstvenog stanja. Ova posljednja studija, objavljena u časopisu Elsevier Medical Journal Armed Forces India, proučavala je kako piće utječe i na druga područja aktivnosti u spavaćoj sobi.

U anketi je sudjelovalo oko 78 muškaraca u dobi od 20 do 50 godina. Proveli su istraživanje u klinici za ovisnike o alkoholu kako bi vidjeli kako njihov unos alkohola utječe na njihov seksualni učinak. Otkriveno je da je 77% muškaraca koji su sudjelovali imalo problema sa seksualnim funkcioniranjem, a užitak je posebno utjecao na 71%. Istraživanje je također pokazalo da 61% mladića ima nižu razinu seksualne želje, kao i da 48% ima problema s orgazmom. U međuvremenu, 44% je patilo od erektilne disfunkcije.

– Utvrđeno je da je cijeli spektar seksualnog funkcioniranja značajno pogođen. Ovi nalazi su u suprotnosti s prethodnim studijama koje su spominjale erektilnu disfunkciju i preuranjenu ejakulaciju kao najčešće – kaže Yadav.

Znanstvenici su otkrili da je ozbiljnost problema u izravnoj korelaciji s količinom alkohola koju su popili. Dakle, što više pijete, više problema možete imati, prenosi Daily Star., prenose 24sata