Veterinar otkriva: Ovo je pet najskupljih pasmina

Veterinar otkriva: Ovo je pet najskupljih pasmina

Od posjeta veterinaru do posebne ishrane, potrebe ovih pasa dolaze s visokom cijenom.

Svi psi trebaju hranu, cjepiva i redovite veterinarske preglede, ali neke pasmine imaju dodatne troškove koje možda niste uzeli u obzir, uključujući posebne zdravstvene preglede, osiguranje kućnih ljubimaca, lijekove, ograničenja u prehrani i njegu.

Veterinar Adam Christman ističe pet pasmina koje su najskuplje za posjedovanje, piše Best Life.

5) Zlatni retriver
“Oni mogu imati dosta zdravstvenih problema”, kaže Christman.

Prema Američkom kinološkom klubu (AKC), zlatni retriveri općenito su zdravi psi, ali ih treba redovito pregledavati i testirati na različita stanja, uključujući infekcije uha, juvenilnu kataraktu i srčane bolesti. Sve te evaluacije mogu koštati poprilično novčića.

4) Francuski buldog
Ne iznenađuje što su francuski buldozi, poznati po svojim naboranim licima, šiljatim ušima i niskom rastu, jedna od najskupljih pasmina pasa.

“Kao i sve pasmine s ravnim licem, francuski buldozi su skloni problemima s disanjem i loše se snalaze po vrućem ili vlažnom vremenu”, kaže AKC. Ovi psi također zahtijevaju redovito održavanje ušiju i očiju kako bi se izbjegle infekcije.

AKC dodaje da francuski buldozi mogu biti skloni kožnim bolestima ili alergijama, što može značiti da im je potreban poseban šampon i regenerator za njegu.

3) Cane Corso
Christman pasminu Cane Corso stavlja na treće mjesto. Ova pasmina može izgledati zastrašujuće, ali su nevjerojatno odani i ponašaju se gotovo kao tjelohranitelji.

Međutim, zbog svoje veličine, jedu puno i trebaju visokokvalitetnu hranu koja je primjerena njihovoj dobi. Uz to, preporučaju im se zdravstveni preglede kukova, laktova i srca.

2) Rottweiler
Poput Cane Corsa, Rottweiler je velika pasmina kojoj je potrebno mnogo hrane da bi ostala zdrava.

Rottweilere treba pregledati na očne i srčane bolesti, ali prema AKC-u, oni također mogu biti skloni raku. Kako bi živjeli dulje, preporučuje se da ova pasmina prođe kroz “pažljiv režim cijepljenja”, što može biti skupo.

1) Engleski buldog
Kao još jedna pasmina s ravnim licem i kratkom njuškom, ovi psi imaju problema s disanjem, pa su njihovi zdravstveni troškovi skuplji od većine, prenosi N1.

“Dermatološki, respiratorni, srčani, to je samo još jedan razlog da nabavite osiguranje za kućne ljubimce za svoju krznenu bebu”, kaže Christman o engleskom buldogu.

Iako ne zahtijevaju puno vježbe, engleski buldozi moraju biti na mjestima s niskim temperaturama kako ne bi bili u opasnosti od pregrijavanja i nemogućnosti disanja, prema AKC-u.