Uhićen glavni osumnjičeni za stravično ubojstvo Vanje Đorčevske (14)

Uhićen glavni osumnjičeni za stravično ubojstvo Vanje Đorčevske (14)

Prvo je ubijen frizer Pančo Žežovski, kojeg je otela ista skupina kao i Vanju. Ubijen je zbog duga od 500 eura, a jedina poveznica s tinejdžericom je njegov automobil kojim su oteli djevojku, ali i pištolj kojim su oboje ubijeni

Ljupčo Palevski-Palčo, koji je osumnjičen za otmicu i ubojstvo Vanje Đorčevske (14) i Pančea Žežovskog uhićen je, doznaje “Skopje1“.

Prema neslužbenim informacijama priveden je na granici nakon raspisane međunarodne tjeralice.

Podsjetimo, prvo je ubijen frizer Pančo Žežovski, kojeg je otela ista skupina kao i Vanju. Ubijen je zbog duga od 500 eura, a jedina poveznica s tinejdžericom je njegov automobil kojim su oteli djevojku, ali i pištolj kojim su oboje ubijeni.

Palčo je, inače, bivši građevinski mogul, danas vođa radikalne proruske Desne stranke, kojemu boravak u zatvoru nije stran, kako je za RTL Direkt rekla Milka Smilevska, novinarka Al Jazeere iz Skopja, iza rešetaka je bio i zbog tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska.

“On je nakon 2002. otišao u Hrvatsku i živio je u Zadru, i tamo se bavio proizvodnjom peći za palete. Taj mu biznis u jednom dijelu nije uspio, i zbog toga su ga hrvatske vlasti privele i držale u pritvoru zbog nekih neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa”, rekla je Smilevska.

U posljednje vrijeme imao je i podcast na kojem je širio teorije zavjere, tako je i prošlog tjedna, dok je trajala potraga za Vanjom, pričao o “globalnoj kriminalnoj strukturi u kojoj je Makedonija pretvorena u servis za pranje ogromnih iznosa novca”. Naravno, koliko god ekstreman i oprskuran bio, javnost u Makedoniji je u šoku da Palevski stoji iza otmice i ubojstva.