Petek: Zašto se na natječaj za nove tramvaje u Zagrebu javila jedna domaća, a u Sarajevu sedam (7!) međunarodno renomiranih proizvođača tramvaja?

Petek: Zašto se na natječaj za nove tramvaje u Zagrebu javila jedna domaća, a u Sarajevu sedam (7!) međunarodno renomiranih proizvođača tramvaja?

Zatupnik u skupštini Grada Zagreba Renato Petek oglasio se na facebooku

“Deal! Zašto se na natječaj za nove tramvaje u Zagrebu javila jedna domaća, a u Sarajevu sedam (7!) međunarodno renomiranih proizvođača tramvaja?

Zašto je u Zagrebu natječaj za nabavku novih tramvaja bio koncipiran da se na njega mogla javiti samo jedna tvrtka? Tomašević se naslonio na dogovor koje s premijerom Plenkovićem oko nabavke novim tramvaja dogovorio Milan Bandić još 2019. godine. Tomašević se Plenkoviću nekada unosio u lice ispred Sabora, a zadnje dvije godine bio je potpuno krotak i nekritičan, postupao mu skrušeno kao da je pred Papom.

Na tenderu za nabavku tramvaja u Gradu Sarajevo uspjeli su za 34 milijuna eura kupiti 15 novih tramvaja.Zagreb je za 20 tramvaja izdvojio 47 milijuna eura. U Sarajevo se na tender javilo sedam (7) svjetskih proizvođača tramvaja, u Zagrebu jedna domaća tvrtka. HDZ zna!

Iako su jedinične cijene po tramvaju skoro slične, u Sarajevu su mogli birali između najmodernijih svjetskih proizvođača i najmodernijih i nagrađivanih tramvaja današnjice koji voze svjetskim metropolama već desetljećima. Izbor je bio nevjerojatan, sline mi cure kad čitam što su sve vlasti u Sarajevu mogli birati!

Ponuda je uključivala vozila na baterije bez kontakt električne mreže (idealni za povijesni centar grada), prilagodljivih performansi, pogona, duzine, broja i rasporeda vrata te unutrašnjosti, bogate zabavne opreme i sistema za informiranje putnika. Da ne spominjem ekonomičnost, energetsku i aerodinamičnu učinkovitost vozila, razinu buke, kvalitetu materijala koji se može reciklirati, pristupačnost ulaza za sve putnike, osobe s invaliditetom i kolica s djecom. Kad sve to proučavam i čitam, sline mi cure!”